Kahramanmaraş’ta etkili olan sağanak yağışların ardından yaşanan istinat duvarı çökmesi, mahalle halkına korku dolu anlar yaşattı. Dulkadiroğlu ilçesi Bayazıtlı Mahallesi’nde gece saatlerinde çöken istinat duvarı büyük bir gürültüyle yıkıldı. O anları yaşayan ev sahibi Mehmet Sagur, “Gürültüyle uyandık, ev sallandı. Deprem oluyor sandık,” diyerek yaşadığı paniği anlattı.

GECE SAATLERİNDE PANİK YAŞANDI
Olay, 13 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 03.15 sularında meydana geldi. Bir bina ile müstakil ev arasındaki istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Gürültüyle uyanan mahalle sakinleri ne olduğunu anlamaya çalışırken, ilk anda yaşanan sarsıntı ve ses nedeniyle deprem korkusu yaşandı. Evde yaşayan Mehmet Sagur, “Malum deprem bölgesindeyiz, yine deprem sandık. Dışarı çıktığımızda duvarın çöktüğünü gördük,” dedi.

BİNALAR TAHLİYE EDİLDİ, POLİS MÜHÜRLEDİ
Çökme sonrası çevrede güvenlik önlemleri alındı. Bölgeye polis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından risk taşıyan binalar mühürlendi ve tahliye edildi. Sagur, “İki yaşlı komşumuz vardı, onlar da tahliye edildi. Şu an çevrede kimse kalmadı,” ifadelerini kullandı.

DUVARLA İLGİLİ DAHA ÖNCE UYARIDA BULUNULMUŞ
Ev sahibi Mehmet Sagur, daha önce müteahhitle iletişime geçildiğini, avukat aracılığıyla resmi uyarı yapıldığını belirtti. Ancak tüm girişimlere rağmen somut bir sonuç alınamadığını ifade etti. Olay sonrası mahallede yaşayanlar, benzer tehlikelerin yaşanmaması adına yetkililerden kalıcı çözüm talebinde bulunuyor.

Kaynak: İHA



