Kahramanmaraş'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ezanı Güzel Okuma ile Etkili Hutbe Sunumu Yarışmaları büyük bir katılımla tamamlandı. Tarihi Ulu Camii'nde gerçekleştirilen il finalinde, kent genelinden gelen din görevlileri kıraat ve hitabet alanındaki yeteneklerini sergiledi.

İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen organizasyona Kahramanmaraş'ın farklı ilçelerinde görev yapan toplam 12 din görevlisi katıldı. Yarışmada katılımcılar, ezanı usulüne uygun ve etkileyici şekilde okumalarının yanı sıra hutbe sunumundaki hitabet becerileriyle de jüri karşısına çıktı.

Kahramanmaraş'ta Ezan Ve Hutbe Yarışmalarında Şampiyonlar Belli Oldu! (4)Amaç Mesleki Gelişim ve Hitabet Yetkinliğini Artırmak

Din görevlilerinin mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek, hitabet kabiliyetlerini güçlendirmek ve kıraat alanındaki başarılarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmalar yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, değerlendirme komisyonu önünde hem ezan tilaveti hem de hutbe sunumlarında en iyi performansı ortaya koyabilmek için yarıştı.

Kahramanmaraş'ta Ezan Ve Hutbe Yarışmalarında Şampiyonlar Belli Oldu! (3)Alanında Uzman İsimlerden Oluşan Jüri Değerlendirdi

Yarışmaların değerlendirme komisyonunda;

  • İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller
  • İl Müftü Yardımcısı Mehmet Demir
  • Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Görüzoğlu
  • İl Müftülüğü Vaizi Bünyamin Engizek
  • Ulu Camii Müezzini Yahya Şahne

görev aldı. Jüri üyeleri yarışmacıları; ses tonu, makam bilgisi, kıraat kuralları, hitabet gücü ve sunum başarısı gibi çeşitli kriterler doğrultusunda değerlendirdi.

Kahramanmaraş'ta Ezan Ve Hutbe Yarışmalarında Şampiyonlar Belli Oldu! (2)

İl Birincileri Belli Oldu

Yapılan puanlamanın ardından Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasında Güzelyurt Mahallesi Camii İmam Hatibi Muhammet Kurt il birincisi oldu. Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında ise Prof. Dr. Mahmut Es'ad Coşan Camii Müezzini Şaban Daş, jüri değerlendirmesi sonucunda birincilik elde ederek bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Kahramanmaraş'ta Ezan Ve Hutbe Yarışmalarında Şampiyonlar Belli Oldu! (1)İl Müftüsü Güller'den Tebrik ve Başarı Mesajı

Program sonunda konuşan İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, yarışmaya katılan tüm din görevlilerini gösterdikleri özveri ve gayret nedeniyle tebrik etti. Bu tür organizasyonların din görevlilerinin mesleki gelişimine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Güller, il birincisi olan görevlilere bölge finallerinde başarılar dileyerek Kahramanmaraş'ı en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti. Yarışmalar, dereceye giren din görevlilerinin tebrik edilmesi ve tüm katılımcıların yer aldığı toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Kahramanmaraş'ta Öğrencilere Aylık 13 Bin 750 TL Burs Verilecek
Kahramanmaraş'ta Öğrencilere Aylık 13 Bin 750 TL Burs Verilecek
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş'ta Ezan Ve Hutbe Yarışmalarında Şampiyonlar Belli Oldu! (6)

Muhabir: MÜCAHİT KIR