Kahramanmaraş’ta 2023 depreminde evleri ağır hasar gören Rabia Eren, iki down sendromlu çocuğuyla birlikte 3 yılın ardından yeni yapılan konutlarına yerleşti. Önsen Toplu Konutları’ndaki evlerine taşınan aile, kalıcı yuvalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Deprem sırasında Dulkadiroğlu İlçesi Gazi Paşa Mahallesi Kışla Caddesi’ndeki Doğuş Apartmanı’nda olan Eren ailesi, depremin ilk saatlerinde mahalledeki Atatürk Okulu’na sığındı. Ardından farklı konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürdüler.

65 yaşındaki anne Rabia Eren, 34 yaşındaki Esra ve 36 yaşındaki Nuri ile birlikte Önsen Toplu Konutları’ndaki yeni evlerine taşındı. Anne Eren, “Evlerimiz yapıldıktan sonra hemen yeni evimize geldik. Allah’a şükür. Bu süreçte bize destek olan herkese çok teşekkür ederim” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Rabia Eren, çocuklarının kaldıkları süre boyunca çeşitli etkinlikler ve desteklerle sosyal hayata uyum sağladığını ifade etti. “Artı 1 Sokağı’nda kaldığımız süre boyunca çocuklar için etkinlikler yapıldı, çok destek gördük. Şimdi yeni evimize de alışıyoruz” dedi.




