Yeni Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Av. Berkant Tomar, kongre öncesi birlik, değişim ve ortak akıl mesajı verdi. Tomar, gençlerin ve kadınların karar mekanizmalarında daha etkin olduğu, mahallelerde aktif çalışan bir teşkilat hedeflediğini söyledi.
Yeni Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı kongresi öncesinde siyasi hareketlilik başladı. İlçe başkanlığı için adaylığını açıklayan Av. Berkant Tomar, görevi bir makamdan ziyade sorumluluk olarak gördüğünü belirterek, Dulkadiroğlu’nda daha aktif, katılımcı ve ulaşılabilir bir teşkilat yapısı oluşturmayı hedeflediğini açıkladı.
Adaylık açıklamasında teşkilat çalışmalarına ilişkin hedeflerini paylaşan Tomar; birlik, değişim, ortak akıl ve sahada aktif siyaset vurgusu yaptı.
Tomar, oluşturmak istediği teşkilatın kapılarının herkese açık olacağını ve parti üyelerinin karar süreçlerinde daha fazla söz sahibi olacağını ifade etti.
“İlçe başkanlığı bizim için makam değil, sorumluluk”
Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığına neden aday olduğunu anlatan Berkant Tomar, görevi kişisel bir unvan olarak değerlendirmediğini söyledi.
Tomar, kongre sürecinin kişiler üzerinden yürütülmemesi gerektiğini belirterek, teşkilatın geleceğine odaklanılması gerektiğini ifade etti.
Tomar, açıklamasında, “Bizim için ilçe başkanlığı bir makam veya kişisel unvan değil, ağır bir sorumluluk yeridir” ifadelerini kullandı.
Üyelerin düşüncelerinin dikkate alındığı ve kararların ortak akılla alındığı bir teşkilat hedeflediğini belirten Tomar, gençlerin ve kadınların yalnızca destek veren kesimler olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.
Tomar, gençlerin ve kadınların karar mekanizmalarında doğrudan yer almasını amaçladığını dile getirdi.
Dulkadiroğlu’nda mahalle odaklı teşkilat hedefi
Adaylığı halinde öncelik vereceği alanlardan birinin mahalle çalışmaları olduğunu açıklayan Tomar, teşkilatın yalnızca seçim dönemlerinde sahaya çıkan bir yapı olmaması gerektiğini belirtti.
Dulkadiroğlu'nun mahallelerinde vatandaşlarla daha güçlü iletişim kurulmasını hedeflediğini aktaran Tomar, esnafın, gençlerin ve kadınların sorunlarının düzenli şekilde takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Tomar, hedeflediği teşkilat modelini şu sözlerle anlattı:
“Yılın her günü sahada bulunan, esnafın sorunlarını dinleyen, gençlerle yan yana gelen, kadınların görüşlerini karar süreçlerine taşıyan ve mahallelerin ihtiyaçlarını yakından takip eden bir ilçe örgütü kurmak istiyoruz.”
Teşkilatın gücünün yalnızca parti binasından veya siyasi söylemlerden değil, mahallelerde kurulacak iletişimden geçtiğini belirten Tomar, vatandaşlarla sürekli temas halinde olacak bir yapı oluşturmak istediklerini ifade etti.
Gençlerin enerjisi tecrübeyle buluşacak
Kendisinin genç bir aday olduğunu belirten Tomar, gençlik kavramının yalnızca yaş üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.
Tomar'a göre gençlik; çalışmak, üretmek, yenilenmek, sorumluluk üstlenmek ve geleceğe umutla bakmak anlamına geliyor.
Tecrübeli partililerin birikiminden de yararlanacaklarını belirten Tomar, gençlerin enerjisi ile kadınların emeğinin teşkilatın deneyimiyle bir araya getirilmesini hedeflediğini kaydetti.
Tomar, teşkilatta farklı kesimlerin dışarıda bırakılmayacağını vurgulayarak değişim sürecinin geçmişte görev yapan ve partiye emek veren isimlerin birikimi göz ardı edilmeden yürütülmesi gerektiğini söyledi.
“Kişisel hesapların değil, ortak hedeflerin hâkim olduğu teşkilat”
Kongre sürecinde kişisel çekişmelerin yerine ortak hedeflerin öne çıkarılması gerektiğini savunan Tomar, teşkilat içerisinde dayanışma ve şeffaflığın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Tomar, adaylık gerekçesini açıklarken, “Kişisel hesapların değil ortak hedeflerin, kırgınlıkların değil dayanışmanın, kapalı kapıların değil şeffaflığın ve ayrışmanın değil birlikteliğin hâkim olduğu bir teşkilat için adayım” dedi.
Göreve gelmesi halinde çalışmak isteyen parti üyelerine sorumluluk verilmesini amaçladığını belirten Tomar, teşkilat çalışmalarının mümkün olduğunca geniş bir katılımla yürütüleceğini kaydetti.
Kongre sonrası birlik mesajı
Kongrelerin ve görevlerin geçici, parti içerisindeki birlik ve beraberliğin ise kalıcı olması gerektiğini dile getiren Tomar, kongre sonucunun ardından teşkilat üyelerinin birlikte çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.
Tomar, seçim sonucuna ilişkin değerlendirmesinde, hangi sonucun ortaya çıkacağından bağımsız olarak parti içerisindeki ilişkilerin korunmasının önemine dikkat çekti.
“Süreç sonunda hangi sonuç ortaya çıkarsa çıksın birbirimizin yüzüne bakabilmeli, aynı masada oturabilmeli ve partimiz için omuz omuza çalışmayı sürdürebilmeliyiz” diyen Tomar, kongre sürecinin birlik içerisinde tamamlanması gerektiğini ifade etti.
Parti ismi tartışmasına ilişkin açıklama
Yeni Parti'nin ismine ilişkin gündeme gelen tartışmalarla ilgili de değerlendirmede bulunan Tomar, yaşanan süreci “siyasi baskı” olarak gördüğünü söyledi.
Tomar, parti ismi üzerinden yürütülen tartışmaların teşkilatın motivasyonunu olumsuz etkileyebileceğini öne sürdü.
Söz konusu tartışmaların partiyi iç gündeme çekerek siyasi çalışmaların önüne geçmesini istemediklerini belirten Tomar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Burada siyasi bir baskının devreye sokulduğunu düşünüyoruz. Partimizi tartışmaların içerisine çekmek, teşkilatlarımızın motivasyonunu bozmak ve iktidar yürüyüşümüzü durdurmak amacıyla böyle bir arayışa girildiği kanaatindeyiz.”
Tomar, parti ismine ilişkin gerekli açıklamaların Genel Başkan Özgür Özel tarafından yapılacağını da belirtti.
“İktidar yürüyüşümüzü kimse durduramaz”
Partisinin siyasi hedeflerinden vazgeçmeyeceğini ifade eden Tomar, isim tartışmalarının teşkilat çalışmalarının önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.
Vatandaşların ekonomik sorunlardan işsizliğe, adalet konusundan gençlerin gelecek kaygısına kadar farklı alanlarda çözüm beklediğini belirten Tomar, siyasi çalışmaların bu sorunlara odaklanması gerektiğini savundu.
Tomar, “Bizim önceliğimiz isimler üzerinden oluşturulan tartışmalar değil, vatandaşlarımızın gerçek sorunlarıdır” dedi.
Partisinin çalışmalarına devam edeceğini ifade eden Tomar, iktidar hedefi doğrultusunda teşkilatların sahada daha etkin olması gerektiğini söyledi.
“Ben değil, biz anlayışıyla adayım”
Adaylık açıklamasının sonunda Dulkadiroğlu teşkilatında yeni bir çalışma kültürü oluşturmak istediğini belirten Tomar, göreve “ben” anlayışıyla değil, “biz” anlayışıyla talip olduğunu söyledi.
Kongrede kazananın yalnızca bir aday veya liste olmaması gerektiğini ifade eden Tomar, asıl kazanımın Dulkadiroğlu teşkilatının güçlenmesi olması gerektiğini dile getirdi.
Tomar açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Ben bu göreve ‘ben’ demek için değil, güçlü bir şekilde ‘biz’ diyebilmek için talibim. Kazananın bir kişi veya liste değil, Dulkadiroğlu teşkilatı olduğu bir kongre süreci arzuluyorum.”
Tomar, kongre sürecine katkı sunan parti üyelerine teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte birlikte çalışma, karar alma ve üretme mesajı verdi.


