Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi bugün saat 13.12’de meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Sarsıntı çevre ilçelerde de hissedildi.

Kahramanmaraş'ta 10 mahallede su kesintisi olacak: İşte o ilçeler
Kahramanmaraş'ta 10 mahallede su kesintisi olacak: İşte o ilçeler
İçeriği Görüntüle

AFAD verileri paylaştı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü Pazarcık olarak kaydedildi. İlk belirlemelere göre yer hareketi kısa süreli paniğe neden oldu.

Depremin derinliği 12,46 kilometre olarak ölçüldü

AFAD verilerinde, depremin yerin 12,46 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. Bu derinlikteki sarsıntılar, yüzeye yakın bölgelerde daha net hissedilebiliyor. Deprem sonrası vatandaşların bir kısmı tedbir amaçlı olarak ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı. Sosyal medyada da çok sayıda paylaşım yapılırken, herhangi bir olumsuz durum olup olmadığına ilişkin resmi incelemelerin sürdüğü öğrenildi. Yetkililer, bölgede artçı sarsıntı ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirterek resmi açıklamaların takip edilmesini istedi.

Kaynak: AA