Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 5. sınıftan 11. sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik düzenlenen sınava Kahramanmaraş genelinde de yoğun katılım sağlandı. Onikişubat, Dulkadiroğlu, Elbistan, Afşin ve diğer ilçelerden sınava giren öğrenciler, sonuçlara meb.gov.tr adresinden ulaşabiliyor.
İlköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören ve maddi destek almaya hak kazanan öğrencilerin belirlendiği sınava bu yıl Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrenci katılırken, Kahramanmaraş’ta da başvuru sayısı geçen yıllara göre artış gösterdi. Sınav, 27 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilmişti.
MEB yetkilileri, bursluluk sınavının özellikle eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla yapıldığını belirtti. Sınavda başarılı olan öğrenciler, eğitim hayatları boyunca aylık burs alarak desteklenecek.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise öğrencilere sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih ve kayıt süreçleriyle ilgili rehberlik yapılacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları erişime açıldı. 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı sınavın sonuçları meb.gov.tr’de. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 27 Nisan 2025’te gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nın (İOKBS) sonuçlarını duyurdu.
5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sınava yaklaşık 54 bin öğrenci katılmıştı.
Sınav sonuçları, https://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/Dpy/Ss/2025_DPY_Sonuc_intsrvk7/index.asp adresi üzerinden sorgulanabiliyor.

Kaynak: İGF




