Kahramanmaraş’ta Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde altyapı ve üstyapı çalışmaları nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda trafik geçici olarak durdurulacak.
3 Mahallede Çalışmalar Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım kalitesini artırmak amacıyla başlattığı altyapı ve yol yenileme çalışmaları kapsamında, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde belirli bölgelerde trafiğe geçici kısıtlamalar getirildi.
Belediyeden yapılan açıklamada, çalışmaların etaplar halinde sürdürüleceği ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önceden bilgilendirmenin yapıldığı belirtildi.
Trafiğe Kapalı Olacak Bölgeler ve Tarihler
Yapılan planlamaya göre, üç mahallede araç trafiği geçici olarak kapatılacak:
-
Şazibey Mahallesi: 6-10 Ekim 2025
-
Mercimek Tepe Mahallesi: 3-13 Ekim 2025
-
Yavuz Selim Mahallesi: 3-15 Ekim 2025
Yetkililer, sürücülerin bu tarihler arasında alternatif güzergahları tercih etmeleri gerektiğini belirtti.
Belediyeden Vatandaşlara Çağrı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların kısa sürede tamamlanabilmesi için sürücülerden ve mahalle sakinlerinden trafik düzenlemelerine uymalarını istedi. Açıklamada, “Vatandaşlarımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ediyoruz. Şehrimizin ulaşım altyapısını güçlendirmek adına çalışmalarımız aralıksız sürecek.” ifadeleri yer aldı.
Trafik planlamaları ve çalışmalara ilişkin güncel bilgiler, belediyenin resmi internet sitesi ile sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.
Sürücülere Uyarı: ‘Alternatif Yolları Kullanın’
Yetkililer, kapalı güzergahlarda trafik yoğunluğunun önlenmesi için sürücüleri uyararak, alternatif yolların kullanılmasının hem güvenliği hem de çalışmalarda ilerlemeyi hızlandıracağını belirtti.


