Kahramanmaraş'ta bu yol tamamen değişiyor! 6 Milyonluk dev bütçe
Kahramanmaraş'ta bu yol tamamen değişiyor! 6 Milyonluk dev bütçe
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ta iç sularda balık popülasyonunun korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla su ürünleri av yasağı 1 Nisan itibarıyla başladı. Yasak, 30 Haziran 2026 tarihine kadar sürecek.

Kahramanmaraş Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yasak döneminde baraj gölleri, göletler ve akarsularda avlanmanın kesinlikle yapılamayacağı belirtildi. Ayrıca yasak süresince avlanan ürünlerin satışı, nakli ve işlenmesinin de yasak kapsamına girdiği ifade edildi.

Kahramanmaraş’ta Balık Avlamak Yasaklandı (1)Açıklamada şu kurallara dikkat çekildi:

  • Mevcut stokların 24 saat içinde bildirilmesi zorunlu.
  • Yasak öncesi avlanan ürünler, en geç 7 gün içinde tüketilmeli veya değerlendirilmelidir.
  • Kurallara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari yaptırım uygulanacak.

Valilik yetkilileri, doğal su kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için vatandaşların av yasağına uymasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaynak: İHA