Toplantıda Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı tavsiye niteliğinde kararlar aldılar.

Üretim Maliyetleri ve Sürdürülebilirlik Göz Önünde Bulunduruldu

Artan üretim maliyetleri ve ülke hayvancılığının sürdürülebilirliği dikkate alınarak, toplantıda kararlar alındı. Ayrıca çevre illerin fiyat açıklamaları ile yerel üreticilerin görüşleri de değerlendirildi. Üretici ile tüketici arasındaki denge gözetilerek fiyatlar belirlendi.

2024 Yılı Kurbanlık Canlı KG/TL Fiyatları

  • Tosun Kilo: 255 TL
  • Düve (Damızlık Vasfı Olmayan) Kilo: 245 TL
  • İnek (Damızlık Vasfı Olmayan) Kilo: 230 TL
  • Erkek Toklu: 250 TL
  • Çebiş/Teke: 250 TL
  • Koyun - Keçi (Damızlık Vasfı Olmayan): 210 TL

Not: Kesim ücreti ve paylama haricinde fiyatlar belirlenmiştir.

Bu kararlar ile Kahramanmaraş ilindeki kurban bayramı satışlarının düzenlenmesi ve fiyatların belirlenmesi konusunda bir adım atılmış oldu. Üreticiler ve tüketiciler, belirlenen fiyatlar doğrultusunda hazırlıklarını yapabilecekler.

Muhabir: Atilla ŞAKACI