Kahramanmaraş’ta su altyapısında gerçekleştirilecek bakım ve yenileme çalışmaları nedeniyle bazı mahallelerde planlı su kesintisi uygulanacak. KASKİ tarafından yapılan duyuruya göre kesinti, 11 Ağustos 2026 Salı günü belirlenen saatler arasında gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), kent genelindeki içme suyu altyapısının daha sağlıklı ve güvenilir şekilde işletilebilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda D11 İçmesuyu Deposu'nda yapılacak bakım, onarım ve debimetre montajı çalışmaları nedeniyle bazı mahallelere belirli süreyle su verilemeyecek.

Kahramanmaraş’ta 12 Saatlik Su Kesintisi; İşte Etkilenecek Bölge

KAHRAMANMARAŞ’TA SU KESİNTİSİ HANGİ MAHALLELERDE OLACAK?

KASKİ’nin açıklamasına göre planlı çalışmadan toplam 11 mahalle etkilenecek.

11 Ağustos Salı günü su kesintisi uygulanacak mahalleler şöyle:

Bağlarbaşı Mahallesi

Ekmekçi Mahallesi

İsa Divanlı Mahallesi

Kanuni Mahallesi

Kurtuluş Mahallesi

Namık Kemal Mahallesi

Sakarya Mahallesi

Şeyh Adil Mahallesi

Şeyh Şamil Mahallesi

Turan Mahallesi

Yahya Kemal Mahallesi

SU KESİNTİSİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

KASKİ tarafından paylaşılan programa göre planlı su kesintisi 11 Ağustos 2026 Salı günü saat 08.00’de başlayacak.

Çalışmaların 20.00’ye kadar sürmesi planlanıyor.

Ancak bakım, onarım ve montaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından şebekenin yeniden normale dönmesi için ek süre gerekebilecek. Bu nedenle belirtilen saatin ardından suyun tüm bölgelere aynı anda ulaşması beklenmiyor.

Kahramanmaraş’ta ev yangını! Çevredeki evler ve ormanlık alan risk altında
Kahramanmaraş’ta ev yangını! Çevredeki evler ve ormanlık alan risk altında
İçeriği Görüntüle

SULAR NE ZAMAN GELECEK?

KASKİ, çalışmalar tamamlandıktan sonra suyun şebekeye kademeli olarak yeniden verileceğini bildirdi.

Suyun mahallelere ulaşma süresinin, hatların yeniden basınç kazanması ve şebekenin toparlanma sürecine bağlı olarak değişebileceği belirtildi. Bu nedenle 20.00 itibarıyla tüm bölgelerde suyun aynı anda gelmeyebileceği konusunda vatandaşların hazırlıklı olması gerekiyor.

Kaynak: Haber merkezi

Muhabir: Mücahit KIR