Kahramanmaraş’ta 10 Ağustos 2026 Pazartesi günü elektrik kesintisi yaşanacak bölgeler belli oldu. Elektrik dağıtım çalışmaları kapsamında Onikişubat başta olmak üzere Pazarcık, Elbistan, Çağlayancerit, Afşin, Andırın ve Göksun ilçelerindeki bazı mahallelerde planlı elektrik kesintileri uygulanacak.

Kesintilerin büyük bölümünün tesis çalışması, bakım-onarım, röle ekip çalışması, yüklenici tesis çalışması ve diğer teknik çalışmalar nedeniyle gerçekleştirileceği bildirildi.

Özellikle Onikişubat ilçesinde gün içerisinde farklı saat aralıklarında çok sayıda mahallede elektrik kesintisi yaşanması bekleniyor. Bazı bölgelerde kesinti kısa süreli olurken, bazı mahallelerde elektriklerin akşam saatlerine kadar yeniden verilmesi planlanıyor.

Kahramanmaraş'ta 10 Ağustos elektrikler ne zaman kesilecek?

10 Ağustos Pazartesi günü Kahramanmaraş genelinde planlanan elektrik kesintileri sabah saatlerinde başlayacak. İlk kesintiler saat 09.00 itibarıyla başlayacak, bazı bölgelerde ise çalışmalar nedeniyle elektrik kesintileri 17.00’ye kadar devam edecek.

Vatandaşların özellikle uzun süreli kesinti uygulanacak bölgelerde elektrikli cihazlarını kontrol etmeleri ve çalışmaların tamamlanma saatlerini dikkate almaları önem taşıyor.

Onikişubat'ta elektrik kesintisi uygulanacak mahalleler

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 10 Ağustos Pazartesi günü çok sayıda bölgede planlı çalışma yapılacak.

Fatmalı Mahallesi: Saat 09.00 ile 11.00 arasında tesis çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

Hayrullah Mahallesi – Azerbaycan TOKİ'ler: Röle ekip çalışması kapsamında 09.00-12.30 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Yeniyapan Mahallesi: Tesis çalışması nedeniyle 09.30-12.30 saatleri arasında elektrik kesintisi planlandı.

Köşürge – Ayşepınarı: Bölgede gerçekleştirilecek tesis çalışması nedeniyle 09.30-15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi olacak.

Ilıca Mahallesi: 10.00-16.00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle elektrik verilemeyecek.

Hartlap: 13.00-14.30 saatleri arasında tesis çalışması yapılacak.

Kürtül Mahallesi: 13.30-14.30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle kesinti uygulanacak.

Kale Mahallesi: 15.30-16.30 saatleri arasında tesis çalışması kapsamında elektrik kesintisi gerçekleştirilecek.

Pazarcık'ta 3 mahallede elektrik kesintisi

Pazarcık ilçesinde de 10 Ağustos Pazartesi günü planlı elektrik kesintisi bulunuyor.

Karagöl, Hürriyet ve Yukarıhöcüklü mahalleleri ile hat üzerinde bulunan özel trafolu müşteriler, 10.30-12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek 3. şahıs çalışmasından etkilenecek.

Çalışmanın tamamlanmasının ardından bölgeye yeniden elektrik verilmesi planlanıyor.

Elbistan'da elektrik kesintisi saat kaçta bitecek?

Elbistan Merkez'de iki farklı bölgede planlı çalışma gerçekleştirilecek.

Demircilik Mahallesi: Tesis çalışması nedeniyle saat 10.00’da başlayacak kesintinin 17.00’ye kadar sürmesi planlanıyor. Kesintiden mahallenin bir kısmı etkilenecek.

Şehit Polis Memuru Osman Gül vefatının yıl dönümünde dualarla anıldı
Şehit Polis Memuru Osman Gül vefatının yıl dönümünde dualarla anıldı
İçeriği Görüntüle

İğde Mahallesi: Bakım-onarım çalışması kapsamında 10.00-16.00 saatleri arasında mahallenin bir kısmında elektrik kesintisi yaşanacak.

Elbistan’da özellikle uzun süreli çalışma yapılacak Demircilik Mahallesi’nde vatandaşların kesinti süresini dikkate alması gerekiyor.

Çağlayancerit'te İstiklal ve Akdere mahalleleri etkilenecek

Çağlayancerit ilçesinde İstiklal ve Akdere mahallelerinde KET çalışması gerçekleştirilecek.

Planlanan çalışma nedeniyle saat 10.00’da başlaması beklenen elektrik kesintisinin 13.00’e kadar devam etmesi öngörülüyor.

Afşin'de elektrik kesintisi 8 saat sürecek

Afşin ilçesinde Haticepınarı Mahallesi'nin bir bölümünde bakım-onarım çalışması yapılacak.

Saat 09.00’da başlaması planlanan kesintinin 17.00’ye kadar devam etmesi bekleniyor. Böylece bölgede planlanan çalışma yaklaşık 8 saat sürecek.

Andırın'da 4 mahallede planlı kesinti

Andırın ilçesinde de iki ayrı yüklenici tesis çalışması gerçekleştirilecek.

Alanlı ve Köklü mahallelerinin belirli bölümleri: 09.00-15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Kızık ve Beşbucak mahallelerinin belirli bölümleri: Aynı saat aralığında, 09.00-15.00 arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgelere yeniden enerji verilmesi planlanıyor.

Göksun'da elektrikler 17.00'ye kadar kesilecek

Göksun ilçesi Korkmaz Mahallesi'nin bir kısmında tesis çalışması yapılacak.

Saat 09.00’da başlaması planlanan elektrik kesintisinin 17.00’ye kadar devam etmesi bekleniyor. Çalışma yalnızca mahallenin belirli bir bölümünü kapsayacak.

10 Ağustos Kahramanmaraş elektrik kesintisi listesi

10 Ağustos 2026 Pazartesi günü planlanan kesintiler ve çalışma saatleri şöyle:

İlçe Mahalle/Bölge Kesinti Saati Çalışma Nedeni
Onikişubat Fatmalı Mahallesi 09.00-11.00 Tesis çalışması
Onikişubat Hayrullah Mahallesi, Azerbaycan TOKİ'ler 09.00-12.30 Röle ekip çalışması
Göksun Korkmaz Mahallesi'nin bir kısmı 09.00-17.00 Tesis çalışması
Afşin Haticepınarı Mahallesi'nin bir kısmı 09.00-17.00 Bakım-onarım
Andırın Alanlı ve Köklü'nün belirli bölümleri 09.00-15.00 Yüklenici tesis çalışması
Andırın Kızık ve Beşbucak'ın belirli bölümleri 09.00-15.00 Yüklenici tesis çalışması
Onikişubat Yeniyapan Mahallesi 09.30-12.30 Tesis çalışması
Onikişubat Köşürge-Ayşepınarı 09.30-15.00 Tesis çalışması
Elbistan Demircilik Mahallesi'nin bir kısmı 10.00-17.00 Tesis çalışması
Elbistan İğde Mahallesi'nin bir kısmı 10.00-16.00 Bakım-onarım
Onikişubat Ilıca Mahallesi 10.00-16.00 Tesis çalışması
Çağlayancerit İstiklal ve Akdere mahalleleri 10.00-13.00 KET çalışması
Pazarcık Karagöl, Hürriyet, Yukarıhöcüklü 10.30-12.30 3. şahıs çalışması
Onikişubat Hartlap 13.00-14.30 Tesis çalışması
Onikişubat Kürtül Mahallesi 13.30-14.30 Tesis çalışması
Onikişubat Kale Mahallesi 15.30-16.30 Tesis çalışması

Kaynak: Haber merkezi

Muhabir: Mücahit KIR