Kahramanmaraş'ta Zamlı Emekli ve Memur Maaşlarının Ödeme Takvimi Belli Oldu
Kahramanmaraş'ta Zamlı Emekli ve Memur Maaşlarının Ödeme Takvimi Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de son bir haftadır mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, vatandaşları deniz kenarlarına yönlendirdi. Nemle birlikte 40 dereceye yaklaşan hissedilen sıcaklıklar, sıcaktan bunalan birçok aileyi tatil rotalarını deniz kıyılarına çevirmeye mecbur bıraktı. Özellikle Kahramanmaraş gibi çevre illerden gelen tatilciler, çocuklarıyla birlikte plajları doldurarak serinlemeye çalıştı.

KIZKALESİ’NDE TURİZM HAREKETLİLİĞİ
Mersin’in UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki önemli değeri Kızkalesi, binlerce misafiri ağırlıyor. Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, deniz sıcaklığının ve havanın tatilciler için oldukça ideal olduğunu belirtti. Öztop, “Okulların tatil olması ve havaların ısınmasıyla birlikte rezervasyonlarda inanılmaz bir yoğunluk yaşıyoruz. Çevre illerden, her yerden misafirlerimiz geliyor” açıklamasında bulundu.

KAHRAMANMARAŞLI AİLELER SAHİLLERİ DOLDURDU
Okulların kapanmasını fırsat bilen birçok Kahramanmaraşlı aile, soluğu Mersin sahillerinde aldı. Tatilini ailesiyle birlikte Mersin’de geçiren çocuklardan Yağız Taşkıran, aşırı sıcak havadan bunaldıklarını ancak denize girerek serinleme imkânı bulduklarını ifade etti.

SAĞLIK İÇİN DOĞRU TERCİH
Tatilcilerden Erdal Yılmaz ise Almanya’dan her sene düzenli olarak bu bölgeye geldiğini belirterek, “Almanya’da güneş hasreti çekiyoruz. Buraya geldiğimizde kısa sürede sağlığımıza kavuşuyoruz” dedi. Sahillerde hem denizin tadını çıkaran hem de çeşitli sosyal aktivitelere katılan tatilciler, sıcak günleri eğlenceli birer anıya dönüştürüyor.

Kaynak: İHA