Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın ev sahipliğinde Gaziantep'te düzenlenen bölge toplantısında yerel medya temsilcileri sorunlarını ve taleplerini doğrudan iletme fırsatı buldu.
Basın İlan Kurumu (BİK), yerel basının güncel sorunlarını değerlendirmek ve çözüm önerilerini istişare etmek üzere Gaziantep’te bir bölge toplantısı gerçekleştirdi. BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç’ın başkanlığında yapılan toplantıya Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis illerinden çok sayıda gazete ve internet haber sitesi temsilcisi katıldı.
Toplantıya Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi ile marasbugun.com.tr adına gazetenin imtiyaz sahibi Pınar Yüzbaşıoğlu ve editör Atilla Şakacı katıldı. Katılımcılar, yerel medyanın karşı karşıya kaldığı ekonomik, yapısal ve dijital dönüşüm sorunlarını Genel Müdür Erkılınç’a aktardı.
Toplantıda konuşan yerel medya temsilcileri, ilan gelirlerindeki düşüş, dijital medya düzenlemeleri, kadro ve altyapı eksiklikleri gibi konuları gündeme taşıdı. Erkılınç ise BİK olarak yerel basının güçlenmesi adına yürütülen çalışmaları ve destek modellerini anlattı.



