• 1 kilo kuzu bonfile (Jülyen doğrama)
  • 100 gr kuyruk yağı
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet kapya biber
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 8-10 adet chery domates
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Kiremit tepsi

YANINDA GARNİTÜR OLARAK

Gelinim Mutfakta Şöbiyet tatlısı nasıl yapılır? Şöbiyet tarifi Gelinim Mutfakta Şöbiyet tatlısı nasıl yapılır? Şöbiyet tarifi
  • 20-25 diş sarımsak
  • Toz biber
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kahramanmaraş a özel bir tava türü olan yöresel yemeğimiz Eli Böğründe Tarifi 

  • Etimizi uygun bir karıştırma kabına alıp zeytinyağı, pul biber, kekik, karabiber ve tuz ile iyice karıştıralım ve yarım saat dinlendirelim.
  • Yeşil biber ve kapya biberleri jülyen doğrayalım. Domatesleri de küp küp doğrayalım. arpacık soğanlarıda soyarak hazırlayalım.
  • Kiremit tava nın ortasına dinlenen etimizi yerleştirelim.
  • Kenarlarına sıra ile yeşil biber, kapya biber, domates ve soğanları dizelim. Tepsi dolduktan sonra kenardaki sebzelerin üzerine biraz tuz ve sıvı yağ gezdirelim.
  • Tepsinin üzerine ince ince doğradığımız kuyruk yağından aralıklı olarak koyalım. (Tercih etmeyenler koymayabilir fakat çok lezzet veriyor)(Ben tercihen 2 adet te küçük patates koydum garnitür olarak ama normalde koyulmuyor)
  • Ayrı bir küçük kiremit te sarımsakları sıvı yağ, tuz ve toz biber ile harmanlayalım.200 -220 derece fırında 30-40 dk pişirelim.     
  •                                                             Afiyet olsun
Editör: ATİLLA ŞAKACI