KMTSO İftarında Kahramanmaraş’ın Geleceği İçin Kritik Adımlar Atıldı KMTSO İftarında Kahramanmaraş’ın Geleceği İçin Kritik Adımlar Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFED) iş birliğiyle düzenlenen özel etkinlik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla Fatih’teki Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Görkemli Kutlamalar ve Kahramanlık Destanı
Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Mehteran Takımı’nın sunduğu gösteri, katılımcılara duygusal ve coşkulu anlar yaşattı. Programda, Kahramanmaraş’ın Milli Mücadelesi’ni anlatan kısa bir film gösterimi ile şehrin kahramanlık destanı bir kez daha hatırlatıldı.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Kahramanmaraş’a Övgü
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş halkının bağımsızlık mücadelesine olan katkısını vurguladı. Tatar, “Kahramanmaraş, Kurtuluş Mücadelesi ile Türk milletinin hafızasında önemli bir yer tutuyor. Bugün burada sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve tüm Kahramanmaraşlıların Kurtuluş Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
Fırat Görgel: “Ecdadımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Anadolu’nun kurtuluş meşalesini ateşleyen, madalyalı şehir Kahramanmaraş’ımızın 105. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutluyoruz. 6 Şubat depremleri sonrası birbirimize daha sıkı kenetlendik ve yeni Kahramanmaraş’ı inşa etmek için el birliğiyle çalışıyoruz” diyerek hemşehrilerine teşekkür etti. Görgel, “Yeni Kahramanmaraş’ın inşasında desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Vahit Kirişci: “Kadim Şehrimizin Kurtuluşunu Gururla Kutluyoruz”
  1. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci de etkinlikte yaptığı konuşmada Kahramanmaraş’ın tarihine olan bağlılıklarını vurguladı. Kirişci, “Kadim şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu anlamlı organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Kahramanmaraş’ın kahramanlık tarihinin ve kültürünün gururla yaşatıldığı bu etkinlik, İstanbul’daki Kahramanmaraşlılar için unutulmaz bir anı olarak kaydedildi.
Muhabir: SEFA BAŞER