Kahramanmaraş'ın geleneksel lezzeti fıstıklı şekerli ve peynirli pide tarifi oldukça basit ve nefis! İşte adım adım nasıl yapıldığı:
Fıstıklı Şekerli ve Peynirli Pide Malzemeleri:
Hamur için:
1/2 su bardağı margarin
1 kalıp yaş maya
Biraz tuz
Biraz şeker
1 su bardağı ılık su
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
300 gr tuzsuz Maraş peyniri
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kırık yeşil fıstık
Hamurun Hazırlanışı:
Margarini oda sıcaklığında yumuşatın.
Ilık su içinde maya, tuz ve şekeri karıştırın. 5 dakika bekletin.
Yumuşayan margarini ekleyin ve alabildiği kadar un ile kulak memesi kıvamında yoğurun.
İç Harcın Hazırlanışı:
Peynirleri küçük küpler halinde rendeleyin.
Peynir, yumurta, şeker ve fıstıkları bir kapta harmanlayın.
Pide Yapımı:
Hazırlanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
Merdane ile açın ve ortasına hazırladığınız iç harcı koyun.
Kenarlarını kıvırarak, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine yerleştirin.
200 derece ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkan pidelerin kenarlarına tereyağı sürün, böylece hem lezzetli hem de kızarmış bir görünüm elde edin.
Not:
Pidelerinizi dilediğiniz boyutta yapabilir ve şekil verebilirsiniz. Afiyet olsun!