İstanbul Esenyurt’ta 25 yaşındaki Büşra Söylemez, kaldırıldığı özel hastanede doğum sırasında hayatını kaybetti. Genç kadının yakınları, ihmal iddiasıyla hastaneyi basarak doktora saldırdı. Olay üzerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Esenyurt Şehitler Mahallesi’ndeki özel hastaneye akşam saatlerinde getirilen Büşra Söylemez, doğum için yapılan müdahaleler sırasında fenalaştı. Bir süre sonra hayatını kaybettiği yakınlarına bildirilen Söylemez’in ölümünün ardından, yakınları doğum sırasında ihmali gerekçe göstererek hastaneyi bastı ve doktora saldırmaya çalıştı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, hastane çevresinde güvenliği sağlayarak saldırganları uzaklaştırdı ve gece boyunca nöbet tuttu.
Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü ve savcılık, Büşra Söylemez’in hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma başlattı. Yetkililer, olayın tüm yönleriyle inceleneceğini ve ihmal iddialarının araştırılacağını duyurdu.




