GÖRGEL VE TARIKDAROĞLU’NDAN “YENİ KAHRAMANMARAŞ” VURGUSU
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, kente çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu’nu makamında ağırladı.
Ziyarette, Büyükşehir Belediyesinin sosyal hizmet politikaları, vatandaşlara sağlanan destekler ve 2026 yılına ilişkin planlamalar ele alındı. Başkan Görgel, Kahramanmaraş’ta 2025 yılı içerisinde 600 milyon TL’lik sosyal destek sağlandığını, 2026 yılında bu rakamın daha da artırılacağını ifade etti.

“SOSYAL DESTEKLERLE YENİ KAHRAMANMARAŞ’I İNŞA EDİYORUZ”
Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Görgel, sosyal hizmetlerin şehrin yeniden yapılanma sürecinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı:
“Sayın Bakan Yardımcımız Zafer Tarıkdaroğlu’nu Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Yeni Kahramanmaraş’ın sadece fiziki olarak değil, sosyal yapısıyla da güçlü şekilde yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda, Bakanlığımızla tam bir uyum ve dayanışma içerisindeyiz.”
Başkan Görgel, afet sonrası süreçte sosyal desteklerin, psikososyal çalışmaların ve koruyucu hizmetlerin artırılarak sürdürüldüğünü de sözlerine ekledi.
BAKANLIKLA YAKIN İŞ BİRLİĞİ SÜRECEK
Görüşmede, 2026 yılında hayata geçirilmesi planlanan yeni sosyal projeler, yaşlı ve engelli bireylere yönelik hizmetler, kadın ve çocuk destek programları da gündeme geldi. Başkan Görgel, özellikle dezavantajlı grupların desteklenmesine yönelik yerel ve merkezi yönetim iş birliğinin güçlendirilmesinin altını çizdi.
Ziyaret, karşılıklı iyi niyet dilekleri ve gelecek projelerde iş birliğini artırma temennisiyle sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ




