Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Şekeroba bölgesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Öğle saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşan ihbarın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, yangın ihbarı saat 13.38’de Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaştı. İhbarın ardından yangının büyümesini önlemek ve alevlere kısa sürede müdahale etmek amacıyla hava ve kara ekipleri bölgeye yönlendirildi.
YANGINA ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ
Şekeroba’daki yangına müdahale için bölgeye 2 ilk müdahale aracı, 3 hizmet aracı, 5 arazöz, 4 su ikmal aracı, 3 helikopter ve 1 dozer gönderildi.
Bunun yanı sıra itfaiye ekipleri ile diğer kamu kurumlarına ait su tankerleri de yangın bölgesine sevk edilerek söndürme çalışmalarına destek verdi.
Ekiplerin koordineli müdahalesi sonucunda yangına saat 13.55 itibarıyla fiilen müdahale edilmeye başlandı.
ALEVLER YAKLAŞIK 2,5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
Orman ekiplerinin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun çalışma sonucunda Şekeroba’daki yangın saat 16.19 itibarıyla kontrol altına alındı.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede olası yeniden alevlenmelere karşı soğutma çalışmalarına geçildi. Ekiplerin yangın alanındaki çalışmaları sürüyor.
EKİPLER BÖLGEDE TEDBİRLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte ekipler, özellikle rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenme ihtimaline karşı bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yangının etkilediği alanla ilgili daha ayrıntılı değerlendirme yapılması bekleniyor.
Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde meydana gelen yangında ekiplerin hızlı şekilde bölgeye ulaşması ve hava-kara araçlarının koordineli kullanılması, alevlerin kontrol altına alınmasında etkili oldu.
Kaynak: Haber merkezi



