Kahramanmaraş’ta TOKİ’ye ait bir şantiyede çalışan işçiler, ana firma olarak gösterilen Avy İnşaat tarafından hak ediş ve maaşlarının ödenmediğini iddia ederek Ankara’da eylem hazırlığına başladı. İşçiler, şirketin Ankara’daki genel merkezi önünde bir araya gelerek seslerini duyurmayı planlıyor.
“Aylardır Maaşlarımız Ödenmiyor” İddiası
Şantiyede çalışan işçiler, uzun süredir ücretlerini alamadıklarını ve defalarca girişimde bulunmalarına rağmen sonuç alamadıklarını öne sürdü.
İşçilerin iddialarına göre:
- Maaş ve hak edişler gecikiyor
- Ödemeler yapılmıyor veya eksik yatırılıyor
- Çalışma şartları zorlaşıyor
- Taleplere rağmen muhatap bulunamıyor
Bu nedenle işçiler, sorunun çözümü için Ankara’daki şirket merkezini hedef aldı.
Eylem Ankara’ya Taşınıyor
İşçilerin planladığı eylem kapsamında, Avy İnşaat’ın genel merkezi önünde toplanılarak kamuoyuna açıklama yapılması bekleniyor. Eylemin amacı, hem şirket yönetimine hem de ilgili kurumlara yaşanan mağduriyeti duyurmak olarak ifade ediliyor.
TOKİ Projelerinde Benzer Sorunlar
Son dönemde farklı illerde yürütülen bazı TOKİ projelerinde de işçilerin:
- Maaş gecikmesi
- Taşeron kaynaklı ödeme sorunları
- İş bırakma ve protesto girişimleri
gibi nedenlerle benzer tepkiler gösterdiği biliniyor.
Gözler Şirketten Gelecek Açıklamada
İşçilerin iddiaları kamuoyuna yansırken, Avy İnşaat tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ankara’daki planlanan buluşmanın ardından sürecin nasıl şekilleneceği ve şirketin nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.


