Kahramanmaraş ve Türkiye genelinde inşaat malzemesi sanayi üretimi, 2025 yılının ikinci çeyreğinde önemli bir artış kaydetti. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından yayımlanan Aylık Sektör Raporu’na göre, 2025 Haziran ayında inşaat malzemesi üretimi, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,9 yükseldi. Böylece ikinci çeyrek genelinde toplam üretim artışı yüzde 10,1 olarak kayıtlara geçti.

Raporda, toplam 23 alt sektörden 20’sinde üretim artışı görüldüğü, yalnızca 3 alt sektörde sınırlı düşüş yaşandığı belirtildi. İlk çeyrekte gerileme eğilimi gösteren sanayi üretimi, nisan ayında yüzde 15,3, mayıs ayında yüzde 4,0 artmış, haziran ayında ise ciddi bir ivme yakalayarak üretimde toparlanma sağladı.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren inşaat malzemesi üreticileri de ülke genelindeki trendi yansıtarak üretim ve ihracat kapasitelerini artırdı. Kentteki firmalar, özellikle çimento, hazır beton, tuğla ve seramik üretiminde ikinci çeyrekte önemli bir artış kaydetti. Yerel sanayiciler, artan üretimin hem şehirdeki inşaat projelerine hem de bölge ekonomisine doğrudan katkı sağladığını ifade ediyor.

Kahramanmaraş’ta Mücbir Sebep Sona Erdi: Vergi ve SGK Borçlarında Yeni Takvim Açıklandı
Kahramanmaraş’ta Mücbir Sebep Sona Erdi: Vergi ve SGK Borçlarında Yeni Takvim Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Rapor ayrıca, 2025’in ikinci çeyreğinde yapı ruhsatlarında da önemli bir artış olduğuna dikkat çekiyor. Kahramanmaraş’ta yeni konut ve ticari projelerin planlanmasıyla birlikte inşaat malzemesi talebinin önümüzdeki dönemde de yüksek seyredeceği öngörülüyor.

Türkiye İMSAD yetkilileri, artış trendinin özellikle alt sektörlerdeki yenilikçi üretim teknikleri ve bölgesel yatırımlar sayesinde mümkün olduğunu belirtirken, Kahramanmaraş gibi sanayi ve inşaatın yoğun olduğu şehirlerin üretim kapasitesine yaptığı katkının altını çizdi.

Kaynak: İGF