Kahramanmaraş’ta yürütülen Öğretmen Akademileri faaliyetleri kapsamında öğretmenlere yönelik kültürel ve akademik etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen Şehir ve Kültür Akademisi programı çerçevesinde Diyarbakır’a günübirlik kültür gezisi gerçekleştirilecek. 11 Nisan 2026 Cumartesi günü yapılacak gezi kapsamında öğretmenler Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı bulacak. Program kapsamında katılımcılar kentin önemli tarihi mekânlarını ziyaret edecek ve Diyarbakır’ın kültürel dokusuna dair çeşitli bilgiler edinecek. Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri tarafından düzenlenen etkinliğin, öğretmenlerin mesleki ve kültürel gelişimlerine katkı sağlaması hedefleniyor.
ŞEHİR VE KÜLTÜR AKADEMİSİ KAPSAMINDA KÜLTÜR GEZİSİ
Kahramanmaraş’ta yürütülen Öğretmen Akademileri programı, öğretmenlerin hem mesleki gelişimlerine hem de kültürel birikimlerine katkı sağlamayı amaçlayan etkinlikleri kapsıyor. Bu kapsamda düzenlenen Şehir ve Kültür Akademisi programı da öğretmenlerin farklı şehirlerin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanımalarına imkân sunuyor.
Diyarbakır gezisi de bu program kapsamında planlanan etkinliklerden biri olarak dikkat çekiyor. Katılımcı öğretmenler, gezi boyunca Diyarbakır’ın tarihi yapıları, kültürel mirası ve önemli turistik noktaları hakkında bilgi edinme fırsatı bulacak. Programın aynı zamanda öğretmenler arasında sosyal etkileşimi artırması ve farklı şehirlerin kültürel değerlerini tanıtmaya katkı sağlaması hedefleniyor.
Etkinlik kapsamında öğretmenlerin tarih, kültür ve şehir kimliği üzerine yeni deneyimler kazanması amaçlanıyor.
GEZİ NECİP FAZIL KISAKÜREK KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN BAŞLAYACAK
Program kapsamında geziye katılacak öğretmenler 10 Nisan Cuma günü saat 23.00’te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünden hareket edecek. Gece yolculuğunun ardından Diyarbakır’a ulaşacak olan katılımcılar günübirlik gezi programı çerçevesinde şehrin önemli noktalarını ziyaret edecek.
Diyarbakır gezisi kapsamında katılımcıların sabah kahvaltısı ile güne başlaması planlanıyor. Ardından Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel açıdan önemli mekânları ziyaret edilecek. Programın rehber eşliğinde gerçekleştirileceği ve katılımcılara ziyaret edilen yerler hakkında detaylı bilgiler verileceği belirtiliyor.
Organizasyon sorumluluğunu Mustafa Değirmenci ve Selçuk Kaba üstlenirken gezi programının öğretmenlerin kültürel birikimlerini artıracak şekilde planlandığı ifade ediliyor.
DİYARBAKIR’IN TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKÂNLARI ZİYARET EDİLECEK
Günübirlik gezi programı kapsamında Diyarbakır’ın birçok önemli tarihi ve turistik noktası ziyaret edilecek. Programda yer alan duraklar arasında kentin en önemli kültürel simgeleri bulunuyor.
Gezi kapsamında ziyaret edilmesi planlanan bazı noktalar şöyle:
-
On Gözlü Köprü
-
Kırklar Dağı (Panoramik)
-
Diyarbakır Ulu Camii
-
Hasanpaşa Hanı
-
Hz. Süleyman Camii
-
Diyarbakır Surları
-
Hevsel Bahçeleri (Panoramik)
-
Cahit Sıtkı Tarancı Evi Müzesi
-
Ahmet Arif Evi Müzesi
-
Dört Ayaklı Minare ve Şeyh Muttahar Camii
Program kapsamında ayrıca katılımcılara akşam yemeği ikramı yapılacak ve gezi sonunda Kahramanmaraş’a dönüş gerçekleştirilecek.
Yetkililer, düzenlenen kültür gezisinin öğretmenlerin hem mesleki hem de kültürel gelişimlerine katkı sağlayacağını ifade etti.
Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri – Şehir ve Kültür Akademisi kapsamında Diyarbakır Gezisi.
— Kahramanmaraş ARGE (@kmarasarge) March 11, 2026
Öğretmen Akademileri faaliyetleri kapsamında, öğretmenlerimizle birlikte Şehir ve Kültür Akademisi Diyarbakır Gezisi düzenliyoruz.
📅 Gezi Tarihi:
11 Nisan 2026 Cumartesi (Günübirlik) pic.twitter.com/asCqZLaSJW
Muhabir: Sefa Başer


