Yedi Güzel Adam Müzesi, Yapay Zekâ Destekli Şiir Kütüphanesiyle 2026'da açılacak
Yedi Güzel Adam Müzesi, Yapay Zekâ Destekli Şiir Kütüphanesiyle 2026'da açılacak
İçeriği Görüntüle
KAHRAMANMARAŞ KALESİ RESTORASYONU HIZLA DEVAM EDİYOR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat depremleri sonrasında ciddi hasar alan Kahramanmaraş Kalesi’nin restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
Başkan Görgel, kalenin restorasyonunun hızla tamamlanmak üzere olduğunu ve yaz aylarında yeniden ziyarete açılmasının hedeflendiğini açıkladı.
TARİHİ SAVUNMA YAPISI DEPREMDE HASAR ALDI
Başkan Görgel, kalede yaptığı incelemeler sırasında basın mensuplarına, "Kahramanmaraş'ımızın kalesindeyiz ve burası bölgemizin en eski savunma yapılarından bir tanesi" şeklinde konuştu. Depremin, tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde büyük zararlara yol açtığını belirten Görgel, restorasyon sürecindeki zorlukların büyük ölçüde aşıldığını ifade etti.
YAZ AYLARINDA ZİYARETE AÇILMASI HEDEFLENİYOR
Başkan Görgel, restorasyon çalışmalarının yaz aylarına kadar tamamlanmasını ve kalenin o dönemde tekrar ziyaretçilere açılmasını hedeflediklerini belirtti. Görgel, kalenin Kahramanmaraş için çok önemli bir simge olduğunu vurgulayarak, "Şehri kahraman kılan tüm ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Ayrıca, kalenin turistik anlamda da büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Başkan Görgel, inceleme gezisine katılan Genel Müdür ve İl Müdürü'ne de teşekkür etti. Restorasyon sürecine destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı ve diğer yetkililere minnettarlığını dile getiren Başkan Görgel, kalenin yeniden eski ihtişamına kavuşacağına olan inancını dile getirdi.
Kalenin, şehrin tarihi dokusuna ve turizmine kazandırılması için titizlikle çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Muhabir: YASEMİN ÇOLAK