Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Eylül ayında şehir genelinde toplam 2 bin 229 olaya müdahale etti. Ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için 7 gün 24 saat görev başında oldu.
Yangın, trafik kazası, su baskını ve boğulma gibi acil durumlara anında müdahale eden itfaiye ekipleri, modern araç ve donanımlarla desteklenmiş 23 şube, 64 araç ve 346 personelle çalıştı. Bu sayede birçok olumsuzluğun büyümeden önüne geçildi.
Eylül ayında 623 yangın, 65 trafik kazası, 5 su baskını ve 1 boğulma vakası ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Ayrıca, çeşitli hayvan kurtarma ve mahsur kalma olayları gibi 1.535 ek olaya da etkin şekilde müdahale edildi. Ekipler, zamanla yarışarak vatandaşların güvenliğini sağlama konusunda örnek bir performans sergiledi.
Büyükşehir İtfaiyesi, sadece müdahale değil, önleyici eğitim çalışmalarına da devam etti. Eylül ayında kamu kurumları, okullar ve özel kuruluşlarda toplam 2 bin 652 kişiye afet ve yangın eğitimi verildi. Eğitimlerde yangın güvenliği, acil durumlarda doğru davranış biçimleri ve ilk müdahale yöntemleri anlatıldı. Bu çalışmalarla halkın afet bilincinin artırılması hedeflendi.




