Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), 2. ve 3. Lig yayın haklarını yeniden ihaleye açmaya hazırlandığı öğrenildi. Yayın hakları için TRT'nin dijital platformu tabii güçlü bir aday olarak öne çıkıyor.
HT Spor ile yapılan mevcut yayın anlaşmasının Haziran sonunda sona ermesiyle birlikte yeni dönem için gözler Temmuz ya da Ağustos başında yapılması beklenen ihaleye çevrildi. tabii’nin bu ihaleye katılarak yayın haklarını alması halinde, Kahramanmaraş İstiklalspor’un tüm maçlarının şifresiz izlenebileceği belirtiliyor.
Şayet tabii, yayın haklarını kazanırsa; bu durum, hem Kahramanmaraş halkı hem de Türkiye genelindeki İstiklalspor taraftarları için sevindirici bir gelişme olacak. Şifresiz yayın imkânı sayesinde takımın her karşılaşması daha fazla izleyiciye ulaşabilecek.
GZT 26’nın aktardığına göre; tabii, eş zamanlı olarak birçok karşılaşmayı yayınlayabilecek teknik donanıma sahip. Öte yandan, TRT’nin uluslararası turnuvalarda edindiği yayın tecrübesi, bu projeye kalite ve güven katıyor. TRT ve tabii; UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası gibi prestijli organizasyonlarda da yayıncılık yapıyor.
2024 yılında TFF 3. Lig play-off şampiyonu olarak 2. Lig’e yükselen Kahramanmaraş İstiklalspor’un TRT tabii üzerinden ulusal çapta izlenebilir hale gelmesi, hem takımın görünürlüğünü artıracak hem de yerel futbolun marka değerine katkı sağlayacak.
Tüm gözler şimdi Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrilmiş durumda. Kahramanmaraşlı futbolseverler, sevdikleri takımı ekran başından desteklemeyi heyecanla bekliyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ


