Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Belediyenin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, belediye adına yardım toplandığını iddia eden kişilerin tespit edildiği belirtildi.
Yapılan duyuruda, bazı kişilerin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden aradıklarını söyleyerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlamak bahanesiyle para veya yardım talebinde bulundukları ifade edildi.
Belediye yetkilileri, bu kişilerin hiçbir şekilde kurumla bağlantısının olmadığını vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyemiz hiçbir koşulda vatandaşlardan telefonla, mesajla ya da kapıdan yardım veya bağış talebinde bulunmamaktadır.” açıklamasında bulundu.
Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları istenirken, şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi istendi.
Belediye, dolandırıcıların genellikle iyi niyetli vatandaşların duygularını suistimal ettiğini hatırlatarak, bu tarz aramalara veya mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, benzer olayların önüne geçilmesi için vatandaşların duyarlı olmasını ve çevresindekileri de bilgilendirmesini istedi.
Açıklamada, “Dolandırıcılara karşı hep birlikte dikkatli olalım. Belediyemiz tüm resmi yardım faaliyetlerini yalnızca kendi iletişim kanalları ve resmi internet sitesi üzerinden yürütmektedir.” denildi.
Kaynak: Haber merkezi




