Kod isimli iletişim, kamuflajlı para transferi

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan U.Ö., örgütün sosyal medya üzerinden irtibat kurduğu kişilere özel olarak hazırlanan telefonlar gönderdiğini belirtti. İçinde sadece Signal ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamaları bulunan cihazlarla yürütülen iletişimlerde, katılımcıların görüntülü konuşmasının yasaklandığını, sadece sesli konuşmaya izin verildiğini ifade etti.

U.Ö., örgütsel görüşmelere katıldığı süreçte “Sait” kod adlı kişi tarafından yönlendirildiğini, örgüt mensuplarının her birine takma isim kullanma zorunluluğu getirildiğini söyledi.

Cam sileceğindeki zarfla gelen 500 dolar

U.Ö., örgüt üyeleriyle para alışverişini nasıl gerçekleştirdiğini şu sözlerle aktardı:

“Emek Mahallesi'nde gri renkli bir aracın cam sileceğine konulan zarfı, belirlenen saatte gidip aldım. İçinde 500 dolar vardı. Telefon götürmemem ve oradan hızlıca uzaklaşmam tembihlendi. Bu şekilde ayda bir farklı noktalardan para teslim alıyordum.”

Kahramanmaraş bağlantısı: Su saati kutularına bırakılan paralar

Gaziantep’e yerleşmesinin ardından para transferlerinin daha düzenli hale geldiğini belirten U.Ö., zamanla kendi aracının cam sileceğine ya da Yeditepe semtinde bir apartmanın su saati kutusuna zarf içinde para bırakıldığını söyledi. Bu yöntemin örgütün Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis gibi çevre illerle de bağlantılı olarak yürütüldüğüne dikkat çekti.

Öğrencilere dağıtılan paralar paspas altına bırakıldı

FETÖ’nün “mentör” olarak adlandırdığı kişiler aracılığıyla öğrencilere örgütsel para desteği sağladığını itiraf eden U.Ö., şu bilgileri verdi:

“İki ayda bir bana gönderilen yaklaşık 3 bin dolardan bir kısmını öğrencilere aktarıyordum. Bu paraları apartmanın su saati bölmesine ya da öğrencinin evinin paspas altına bırakıyordum.”

Kahramanmaraş'ta belediye personel alacak! Başvurular 12-13 Haziran'da
Kahramanmaraş'ta belediye personel alacak! Başvurular 12-13 Haziran'da
İçeriği Görüntüle

Signal uygulaması üzerinden yapılan sanal toplantılarda liselilerden sorumlu yeni kadroların oluşturulduğunu anlatan U.Ö., örgütün öğrenci yapılanmasına dair detaylı bilgi verdi.

“Eyalet talebe mesulü” olarak görevlendirilmiş

Son bir yıldır “Eyalet Talebe Mesulü (ETM)” olarak görev yaptığını belirten itirafçı, Gaziantep'in “büyükşehir” olarak nitelendirildiğini ve çevresindeki illerle birlikte bir üst bölge olarak örgütlenmeye gidildiğini kaydetti. Her ETM’nin altında “mentörler” ve onlara bağlı öğrenciler bulunduğunu, gizliliğin sağlanması için bu kişilerin birbirlerini tanımadığını vurguladı.

229 gözaltı, 77 tutuklama

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubeleri tarafından 6, 7 ve 9 Mayıs tarihlerinde 47 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmişti. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 229 kişiden 77’si tutuklanmıştı.

Şüphelilerin, deşifre olmamak için yüz yüze gelmedikleri, örgütsel eğitim için üniversite öğrencilerini yurt dışı kamplarına gönderdikleri, haberleşmelerini ise internet tabanlı gizli uygulamalar üzerinden sürdürdükleri tespit edilmişti.


Meta Açıklama (160 karakter):


🎯 Odak Anahtar Kelimeler:

  • gizli para transferi


🔍 Google Keşfet’e Uygun 5 Başlık Önerisi:

  1. FETÖ’nün Yeni Para Ağı Ortaya Çıktı: Cam Sileceğinde Dolar, Su Saatinde Zarf!

  2. İtirafçı Konuştu: FETÖ, Öğrencilere Parayı Böyle Ulaştırıyormuş!

  3. Kahramanmaraş Bağlantılı FETÖ Yapılanması: Su Saatine Saklanan Zarfla Para Transferi!

  4. FETÖ’nün Karanlık Kodları: “Mentör”, “ETM” ve Signal Üzerinden Komut Zinciri!

  5. Gaziantep Merkezli Operasyonlarda Şok Detay: Paspas Altında 100 Bin Lira!

Kaynak: AA