Kahramanmaraş Hazır Ayakkabıcılar ve Saraciyeciler Odası’nın olağan kongresi, sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla tamamlandı. Kongrede, yeni dönem için başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Odanın üyeleri sandık başına giderken, seçim süreci demokratik bir ortamda gerçekleşti.
Yapılan oylamada 95 oy alarak ipi göğüsleyen İsmet Köfte, odanın yeni başkanı seçildi. Köfte’nin rakibi olan Önder İnalçık ise 58 oyda kaldı. Sonuçlar, salondaki üyeler tarafından alkışlarla karşılandı.
KONGREDE SANDIKTAN İSMET KÖFTE ÇIKTI
Seçimin dikkat çeken isimlerinden biri olan İsmet Köfte, Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte’nin oğlu olmasıyla da biliniyor. Adaylığı süresince esnafa yönelik çözüm odaklı projeler vadeden Köfte, üyelerin güvenini alarak göreve seçildi.
Oylamanın ardından kısa bir konuşma yapan İsmet Köfte, birlik ve dayanışma içinde bir yönetim süreci yürüteceklerini belirtti. Esnafın sesi olmaya ve sektörel sorunlara birlikte çözüm üretmeye hazır olduklarını ifade etti.
YENİ BAŞKAN 95 OYLA GÖREVE GELDİ
Resmî olmayan sonuçlara göre 95 oyla başkanlık koltuğuna oturan İsmet Köfte, görevi devralmaya hazırlanıyor. Seçimde rakibi Önder İnalçık’ın ise 58 oy aldığı açıklandı.
Seçim sürecinin demokratik ve huzurlu bir atmosferde geçmesi, her iki aday tarafından da memnuniyetle karşılandı. Oda üyeleri, hem yeni başkana hem de adaylara teşekkür ederek başarı dileklerini iletti.
SEKTÖRDE YENİ DÖNEM MESAJI
Yeni başkan İsmet Köfte’nin, önümüzdeki süreçte ayakkabıcılık ve saraciye alanında faaliyet gösteren esnafın yaşadığı sorunlara çözüm üretmesi ve mesleki dayanışmayı güçlendirmesi bekleniyor.
Kongrede yapılan konuşmalarda, sektördeki gelişmelerin yakından takip edilmesi, üyeler arası iş birliğinin artırılması ve genç kuşaklara yönelik mesleki eğitimlerin desteklenmesi gerektiği vurgulandı.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU ÖNE ÇIKTI
Seçim sonuçlarının ardından yapılan değerlendirmelerde, kazananın sadece bir aday değil, tüm sektör olduğu dile getirildi. Oda üyeleri, bundan sonraki süreçte rekabet değil, dayanışmanın öne çıkması gerektiğine dikkat çekti.
Yeni yönetimin önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımı yapması ve çalışmalara başlaması bekleniyor.




