Diyarbakır'daki yangından kahreden görüntü! Hem ağladı, hem kaydetti: Hepsi yanmış, burası ceset dolu Diyarbakır'daki yangından kahreden görüntü! Hem ağladı, hem kaydetti: Hepsi yanmış, burası ceset dolu
Malzemeler:
  • 2 kg kabak (soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 3,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Fındık içi (isteğe bağlı)
  • Karanfil (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
  1. Kabakları yıkayıp soyduktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilemeniz.
  2. Geniş bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
  3. Kabakların üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 2-3 saat pişirin.
  5. Kabaklar yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan kabakların suyunu süzün.
  7. Bir tencereye kabakları, şerbetini ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  8. Kısık ateşte 20-30 dakika daha pişirin.
  9. Şerbet kıvam aldığında ocaktan alın.
  10. Dilerseniz fındık içi ve karanfil ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktaları:
  • Kabakları dilimlerken çok ince dilimlememeye özen gösterin. Aksi takdirde kabaklar pişerken dağılabilir.
  • Şerbet hazırlarken fazla su eklemeyin. Şerbet kıvam aldığında ocaktan almanız önemlidir.
  • Kabak tatlısını soğuk olarak servis edin.
  • Kabak tatlısını buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Kabak tatlısını dondurarak da saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Bu tarifi denedikten sonra yorumlarınızı ve püf noktalarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.
Editör: ATİLLA ŞAKACI