İstanbul’da Deprem Sonrası Eğitim Sürüyor: 24 Nisan’da Okullar Açık

Marmara Denizi’nde Meydana Gelen Depremler Endişe Yarattı

İstanbul’un Silivri açıklarında meydana gelen ve en büyüğü 6,2 olarak ölçülen depremler, kent genelinde kısa süreli paniğe neden oldu. Art arda yaşanan dört ayrı sarsıntının ardından gözler yetkililere çevrilirken, özellikle öğrenci velileri ve eğitim camiası 24 Nisan Çarşamba günü için "okullar tatil mi?" sorusuna yanıt aradı.

İŞKUR TYP ile GSB 488 Yeni İşçi Alımı Yapıyor: Son Tarihler Açıklandı
İŞKUR TYP ile GSB 488 Yeni İşçi Alımı Yapıyor: Son Tarihler Açıklandı
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Geçmiş Olsun” Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul’da yaşanan depremlerle ilgili “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Milletimize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Okullar Güvenli Ortamlardır”

Depremin ardından kamuoyuna açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda herhangi bir riskin bulunmadığını belirtti. Bakan Tekin, “Okullarımızda yalnızca iki ilde bazı binalarda hafif sıva çatlağı tespit edildi. Ancak İstanbul’daki okullarımızda hiçbir olumsuz durum söz konusu değil. Eğitim faaliyetleri planlandığı gibi devam edecek” dedi.

Veliler ve Öğrenciler Rahat Bir Nefes Aldı

Eğitim camiasını ilgilendiren gelişmeleri yakından takip eden veliler, resmi açıklamaların ardından rahatladı. Bakanlık yetkilileri, durumun hassasiyetle izlendiğini ve gerekirse yeni değerlendirmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK