İkinci El Araç Alım Satımında Yeni Dönem: Harç Dönemi Başlıyor
Hem sıfır hem de ikinci el araç alım satımında yeni bir dönem başlıyor. AK Parti’nin meclise sunduğu kanun teklifiyle, ikinci el araç satışlarında artık harç alınacak.
İkinci El Araçlardan Harç Alınacak
Yeni düzenlemeye göre, ikinci el araç alım ve satımında harç istisnası kaldırılıyor. Araç satışında satış bedeli üzerinden binde 2 oranında noter harcı alınacak ve harç miktarı 1.000 TL’den az olmayacak. Örneğin, 1 milyon TL değerindeki araç için 2.000 TL, 2 milyon TL değerindeki araç için 4.000 TL harç ödenecek.
Sıfır Araçlar da Düzenlemenin Kapsamında
Kanun teklifi yalnızca ikinci el araçları kapsamıyor; sıfır araçların ilk tescil işlemlerinden de asgari maktu harçtan az olmamak üzere nispi noter harcı alınacak. Diğer harç istisnaları da tamamen kaldırılıyor.
Kanun Teklifi Mecliste
Kanun teklifi, bugün meclise sunuldu. Önümüzdeki hafta Plan ve Bütçe Komisyonu’nda gündeme alınacak ve komisyondan geçmesi halinde Kasım ayının ilk günlerinden itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.




