İskenderun ilçesinde polis ekiplerinin durdurduğu bir kamyonette, hayvan dışkısıyla kamufle edilmiş gizli bölmeden 19 düzensiz göçmen çıkarıldı. Olayla bağlantılı 2 şüpheli tutuklandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Arsuz-İskenderun kara yolunda şüpheli bir kamyoneti durdurdu.

Araçta yapılan detaylı aramada, kamyonet kasasının zeminine özel bir gizli bölme yapıldığı belirlendi. Bölmenin üzerinin ise dikkat çekmemesi için hayvan dışkısıyla kapatıldığı tespit edildi.

Polis ekiplerince açılan gizli bölmede, Türkiye’ye yasa dışı yollarla giriş yaptığı belirlenen 19 yabancı uyruklu yakalandı.

19 Göçmen Sınır Dışı Edilecek

Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Alkollü sürücü polis aracına çarptı: 2 polis yaralı
Alkollü sürücü polis aracına çarptı: 2 polis yaralı
İçeriği Görüntüle

Olayla ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Göçmen Kaçakçılığına Karşı Denetimler Sürüyor

Yetkililer, bölgede göçmen kaçakçılığına yönelik denetim ve operasyonların aralıksız sürdüğünü belirterek, insan hayatını tehlikeye atan organizatörlere karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: DHA