Şahbaz Uluslararası İnsani Yardım ve Arama Kurtarma Derneği’nin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı, engelli vatandaşlar için umut oldu. Ankara’da görev yapan polis memuru Mustafa Şahin, derneğin paylaşımına kayıtsız kalmayarak engelli İbrahim Köse’nin akülü sandalye ihtiyacını karşıladı.
Mustafa Şahin, dernek yetkililerini telefonla arayarak, ihtiyaç sahibine yardımcı olmak istediğini ifade etti. Ardından akülü sandalye derneğe ulaştırıldı. Şahbaz Derneği Başkanı Tural Şahbazlı, aracılığıyla sandalyeyi İbrahim Köse’ye teslim etti. Teslim sırasında yaşanan samimi diyalog, dernek yetkilileri ve çevrede bulunanlar üzerinde duygusal bir etki bıraktı.
Dernek Başkanı Tural Şahbazlı, Köse’ye “Geçen geldiğimizde dua ettiğini söylemiştin, yarın sabah namazında Mustafa Şahin abimize de dua et” dedi. İbrahim Köse ise içten bir şekilde, “Tabii ki edeceğim. Rabbim Mustafa Şahin abimizi de sizleri de her türlü kazadan beladan korusun” sözleriyle teşekkürlerini iletti. Bu an, yardımın sadece maddi değil, manevi bir değer taşıdığını gözler önüne serdi.
Hayırsever polis memuru Mustafa Şahin, akülü sandalye tesliminden sonra Köse’yi telefonla arayarak, bundan sonra her türlü ihtiyacında yanında olacaklarını belirtti. Dernek yetkilileri, bu tür yardımların toplumda dayanışma ruhunu güçlendirdiğine ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yalnız olmadığını gösterdiğine vurgu yaptı.
Şahbaz Derneği’nin öncülüğünde gerçekleşen bu örnek davranış, Kahramanmaraş’taki sosyal sorumluluk ve yardımlaşma çalışmalarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Polis memuru Mustafa Şahin’in duyarlılığı, diğer vatandaşlara da ilham kaynağı oldu. Dernek, önümüzdeki dönemde benzer yardımların devam edeceğini ve engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaların süreceğini duyurdu.
Toplumda farkındalık yaratacak bu örnek, hayırseverliğin ve yardımlaşmanın sadece büyük şehirlerde değil, tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

