Eşini ve Kızını Katleden Zanlının Madde Bağımlısı Olduğu Ortaya Çıktı

Hatay'ın Altınözü ilçesinde yaşanan aile içi vahşet, Türkiye’yi yasa boğdu. 14 Haziran’da meydana gelen olayda, madde bağımlısı olduğu öne sürülen H.İ., eşi Feryal İ. (45) ile 12 yaşındaki kızı İrem İ.’yi evlerinde av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Komşularının ifadelerine göre, Feryal İ., eşinden gördüğü tehditleri uzun süredir çevresiyle paylaşıyordu.

Komşu iki aile arasında bıçaklı kavga; 1 ölü, 6 yaralı
Komşu iki aile arasında bıçaklı kavga; 1 ölü, 6 yaralı
İçeriği Görüntüle

“Eşim madde kullanıyor, benim sonum iyi olmayacak”

Komşuların iddiasına göre, hayatını kaybeden Feryal İ., defalarca kez eşinin madde bağımlısı olduğunu ve kendisine zarar vereceğini düşündüğünü dile getirmişti. Ailenin yakın dostu olan komşu Hüsne Sipahi, Feryal İ.’nin sık sık korkularını dile getirdiğini ve yardım istediğini belirtti.

"Kendi söylüyordu; ‘Eşim madde kullanıyor, benim sonum iyi olmayacak’ diyordu. Daha önce de silahlı saldırıda bulunmuştu. Bir defasında oğluna ateş etmişti. Böyle insanlar toplumda serbestçe dolaşmamalı."

Hatay'da Eş Katliamı “Eşim Madde Kullanıyor, Sonum Iyi Olmayacak” Demişti (3)

Küçük İrem Olay Yerinde Hayatını Kaybetti, Annesi 6 Gün Direndi

Trajik olay, Altınözü ilçesine bağlı Babatorun Mahallesi’nde meydana geldi. 3 katlı binanın ikinci katında yaşanan silahlı saldırıda, 12 yaşındaki İrem olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan anne Feryal İ. ise 6 gün hastanede yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetti.

"Kadınlar ve çocuklar ölmesin"

Hüsne Sipahi, yaşanan olayın sıradan bir aile içi tartışmadan çok daha ciddi bir şiddet geçmişi olduğunu belirtti. Daha önce de saldırı girişiminde bulunan H.İ.’nin çevresine sık sık tehditler savurduğunu ifade eden Sipahi, şu çağrıyı yaptı:

"İnsanın en çok güveneceği kişi eşi olmalı. Ama arkadaşımız, en güvendiği insan tarafından katledildi. Lütfen kadınlar ve çocuklar ölmesin. Bu adam daha önce de saldırmıştı ama yine özgürdü. Devletimizden ricam, bu şahıs bir daha serbest kalmasın."

Hatay'da Eş Katliamı “Eşim Madde Kullanıyor, Sonum Iyi Olmayacak” Demişti (2)

Madde Bağımlılığı ve Şiddet Geçmişi

İddiaya göre, katil zanlısı H.İ., daha önce de ailesine yönelik saldırılarda bulunmuş, bu olaylardan sonra da tedavi olacağını söyleyerek affedilmek için çaba göstermişti. Ancak tedavi olmadığı gibi şiddet eğilimi daha da arttı. Feryal İ.’nin geçmişte defalarca şikayetçi olduğu, ancak eşinin baskısıyla şikayetlerini geri çekmek zorunda kaldığı da iddialar arasında.

Kaynak: İHA