İftar sofralarına sıcak pide ve yemek yetiştirmeye çalışan fırın ustaları, odun ateşinde yaklaşık 200 dereceye varan sıcaklığın başında oruç tutuyor.

Bu zorlu şartlara her gün maruz kalan fırıncılar evlerine ekmek götüre bilmek için bıkmadan usanmadan çalışıyorlar.

Ramazan ayını en zor şartlarda geçiren mesleklerden birisi olan fırın ustaları, iftar ve sahur sofralarına sıcak ekmek ile pide yetiştirmeye çalışıyor. Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde fırın ustaları,yaklaşık 200 derece sıcaklıkta odun ateşinde yanan fırınların başında hem çalışıyor, hem de sıcağa aldırmadan oruçlarını tutup, ibadetlerini yerine getiriyor.

Ramazan ayı dolasıyla sofraların vazgeçilmezi pidenin de eklemesiyle yoğunluk yaşandığını belirten fırın ustası Ramazan Akkurt: “Sıcaklık ön tarafta 100-150 derece oluyor. Bazen iş yoğunluğuna göre bu sıcaklık artıyor. Gelen müşteri ile ilgilenmek fırında pişen ekmeği yemeği takip etmek zor oluyor. Devamlı çalıştığımız için oruçken de Allah kolaylık veriyor. İster istemez hem oruç hem de sıcak, hem işin yoğunluğu ile zorluk çekiyoruz.Birde üzerine pandemi eklenince süreç daha da zorlaşıyor.”ifadelerini kullandı.

Gökhan Dökücü

Editör: Haber Merkezi