Onikişubat Belediyesi’nin eğitim projeleri meyvelerini vermeye devam ediyor. İlçenin kırsal mahallelerinden olan Tekirde yapımı tamamlanan Tekir İmam Hatip Orta Okulu ve Tekir Anadolu İmam Hatip Lisesi eğitim-öğretime açıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İmam Hatiplerin bu millet için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“AMACIMIZ, EĞİTİM ÇITASINI DAHA DA YÜKSELTMEKTİR”

Eğitimin her noktasına hizmet ve desteklerinin süreceğini dile getiren Başkan Mahçiçek, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana ülkemiz için hayati öneme sahip olduğuna inandığımız bir misyon üstlendik. O da eğitim ve öğretim yatırımları. Gençlerimiz bizim geleceğimiz ve onları yetiştirirken ülkemizi bizden daha iyi yönetmeleri için gereken bilgi ortamını sunmalıyız. Birçok eğitim projesini ilçemize kazandırdık ama çok iddialı bir şekilde söylüyorum ki Onikişubat’taki her okulda mutlaka bir yatırım ve hizmet gerçekleştirmişizdir. Okullarda öğretmenler odası yenilemesi, dış cephe boyası, dış yalıtım, spor sahaları, zemin çalışması gibi eğitim hizmetlerini hayata geçiriyoruz. Yaptığımız okul ve eğitim binalarını daha hesaba katmıyorum bile. Bu hizmetlerimiz ilçemizin eğitime ve gelişimine katkı sağlamakta. Nitekim yapılan genel sınavlarda, bilgi yarışmalarında ve proje yarışmalarında artık Onikişubat ilçemiz adından söz ettirmeye başladı. Bu başarıda belediyemizin eğitime sağladığı desteklerin de katkısının büyük olduğuna inanıyorum. Amacımız, öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlamak ve ilçemizdeki eğitim çıtasını daha da yükseltmektir. Yaptığımız projeler içerisinde bizim eğitime ayıracağımız kaynak her şeyden önemli. Çünkü eğitime yapılan harcamalar bu ülkenin geleceğine yapılan harcamalardır. Ülkesine bağlı, iyi yetişmiş insanlar olacak burada okuyan çocuklarımız. Okulumuzda hem orta okul hem lise olacak. Yarınlarımızı kuracak gençlerimiz olduğu bilinciyle, eğitimle aralarında bir engel kalsın istemiyoruz. Bu sebeple okullarımızı, bilgi ve kültür evlerimizi, üniversite hazırlık ve kpss kurslarımızı açarak öğrencilerimize hizmet ediyoruz. Yapacağımız bu okul ile belediyemiz bütçesinden 7 okulu şehrimize kazandırmış olacağız” dedi. Açılış Konuşmalarında MHP Milletvekili Sefer Aycan, Ak Parti Milletvekili Habibe Öçal, Ak Parti Kahamanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman eğitime yönelik konuşmalar yaptılar. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi