İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bazı ünlü isimlerin aylık gelir beyanları dosyaya girdi. “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek ya da bulundurmak”, “fuhşa teşvik ve aracılık etme” ve “uyuşturucu kullanımını kolaylaştırma” suçlamaları çerçevesinde ifadeleri alınan isimlerin kazanç beyanları dikkat çekti.
En Yüksek Gelir Beyanı İsmail Hacıoğlu’ndan
Oyuncu İsmail Hacıoğlu, aylık gelirini 1 milyon TL olarak beyan etti. İfadesinde esrarı ilk kez Hollanda’da merak nedeniyle denediğini, zaman zaman kullanmaya devam ettiğini söyledi. Maddeyi Telegram üzerinden sipariş ettiğini, satıcılarla yüz yüze görüşmediğini ve ödemeleri “posta kutusu yöntemi” ile yaptığını anlattı.
Hacıoğlu, stresli dönemlerinde rahatlamak amacıyla madde kullandığını öne sürerken, kimseye temin etmediğini savundu.
Rıza Kaan Tangöze: 600-800 Bin TL
Duman grubunun solisti Rıza Kaan Tangöze, aylık gelirinin 600-800 bin TL arasında olduğunu beyan etti. Evinde ele geçirilen marihuanayı yaklaşık iki yıl önce sokakta tanımadığı bir kişiden aldığını söyledi.
Tangöze, Almanya turnesi sırasında yasal olduğunu düşündüğü bir “shop”tan marihuana aldığını ve kullandığını ifade ederken, konserlerde asla uyuşturucu kullanmadığını belirtti.
Adem Kılıçcı: 300 Bin TL
Eski Survivor yarışmacısı ve milli sporcu Adem Kılıçcı, aylık gelirini 300 bin TL olarak açıkladı. Evinde yapılan aramada herhangi bir uyuşturucu madde ele geçirilmediğini belirten Kılıçcı, kardeşinin vefatı sonrası yaşadığı üzüntü nedeniyle bir defaya mahsus esrar kullandığını söyledi.
Murat Dalkılıç: 250-300 Bin TL
Şarkıcı Murat Dalkılıç ise aylık gelirinin 250-300 bin TL arasında olduğunu beyan etti. Hayatının hiçbir döneminde uyuşturucu madde kullanmadığını savunan Dalkılıç, gizli tanık beyanlarını kabul etmedi.
Dalkılıç, bazı isimleri çevresinden tanıdığını ancak herhangi bir parti ya da organizasyonda uyuşturucu kullanmadığını ifade etti.
Gelir Tablosu Dikkat Çekti
Dosyada yer alan beyanlara göre en yüksek aylık gelir 1 milyon TL ile İsmail Hacıoğlu’na ait olurken, onu 600-800 bin TL aralığıyla Rıza Kaan Tangöze takip etti. Adem Kılıçcı 300 bin TL, Murat Dalkılıç ise 250-300 bin TL gelir beyanında bulundu.
Soruşturma süreci devam ederken, dosyaya giren bu gelir beyanları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.




