Gazze’nin batısındaki Nasr Mahallesi’nde bulunan El-Hılu Hastanesi, İsrail ordusunun topçu saldırısıyla iki kez vuruldu. Hastane içinde yaklaşık 100 sağlık personeli ve hasta mahsur kaldı. Gazze hükümeti Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, saldırının ardından hastanenin internet bağlantısının kesildiğini ve içeride büyük bir korku yaşandığını açıkladı.

Sevabite, “Sağlık merkezlerine yönelik saldırılar insanlığa karşı suç ve savaş suçu niteliğindedir” dedi. 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ndeki 38 hastanenin hizmet dışı kaldığını, 96 sağlık merkezinin hedef alındığını ve 197 ambulansın tahrip edildiğini belirtti. Ayrıca İsrail saldırılarında şimdiye kadar 1.670 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin hastane çevresinde konuşlandığını ve kent genelinde kara saldırılarını artırdığını belirtti. Gazze Sağlık Bakanlığı, tankların kuşattığı ve topçu ateşi düzenlediği hastanede 91 kişinin – sağlık çalışanları, hastalar ve çocuk bakım ünitesi sakinleri – mahsur kaldığını duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze halkını güneye ve orta bölgeye sürmeye çalışıyor, ancak bombardımandan kaçan Filistinliler de saldırı tehdidinden kurtulamıyor. Gazze hükümeti, 11 Ağustos’tan itibaren orta ve güney bölgelerde 133 saldırı düzenlendiğini ve 1.903 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bu durum, kentte güvenli bir alanın kalmadığını gözler önüne seriyor.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da biri çocuk 17 Filistinliyi gözaltına aldı. Ramallah’ta BM’ye bağlı UNRWA sağlık merkezini kapatan İsrail askerleri, Celzun Mülteci Kampı ve çevresinde operasyonlar düzenledi. Ramallah, El Halil ve Beytüllahim’deki ev baskınlarında Filistinlilerin hareket özgürlüğü kısıtlandı, bazı yerleşim alanları ateş altına alındı.

Sivrisinek kaynaklı salgın hastalıklar nedeniyle 33 kişi hayatını kaybetti
Sivrisinek kaynaklı salgın hastalıklar nedeniyle 33 kişi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Sevabite, uluslararası toplumu ve insan hakları kuruluşlarını, İsrail’in işlediği suçları durdurma ve siviller ile sağlık sistemini koruma sorumluluğunu üstlenmeye çağırdı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: AA