3 yaşındaki kayıp çocuk ormanda böyle bulundu!
3 yaşındaki kayıp çocuk ormanda böyle bulundu!
İçeriği Görüntüle
GAZİANTEP’TEKİ CİNAYET DAVASINDA KAN DONDURAN DETAYLAR
Gaziantep’te 30 Ağustos 2025 tarihinde Bülbülzade Parkı’nda motosikletli saldırganların hedefi olan 18 yaşındaki Mehmet Akdeniz’in hayatını kaybettiği olaya ilişkin davanın 3’üncü duruşması, Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar, maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Olayın vahametini bir kez daha gözler önüne seren savunmalarda, sanıkların cinayet sonrası sergiledikleri rahat tavırlar mahkeme salonunda şok etkisi yarattı.
“OLAYDAN SONRA BAĞ EVİNE GİDİP YEMEK YEDİK”
Sanık Ş.Z., yaptığı savunmada olayın perde arkasını anlatırken, cinayet sonrasında yaşananları şu sözlerle dile getirdi: "Olay yerine gittiğimizde maktul ve yanındaki şahıslar bize ateş açtı. Ben de panik halinde motosikleti onların olduğu yöne sürdüm. Olay yerinden ayrıldıktan sonra doğrudan bağ evine gittik. Biz dört kişiydik. Olaydan sonra bağ evinde yemek yedik ve yaşananları konuştuk."
Diğer sanık Muhammet Murat D. ise benzer bir ifadede bulunarak, "Olay yerinden ayrıldıktan sonra bağ evine gittik. Eyüp ve Ümit’in olaydan ancak o anda haberi oldu. Aç oldukları için Volkan’ı arayıp yemek istedik. Daha sonra maktulün hayatını kaybettiğini öğrenince morallerimiz bozuldu" şeklinde konuştu.
“BİZİM TARAFIMIZDAN KİMSE SİLAH KULLANMADI”
Duruşmada tanık olarak dinlenen Cemal H. ise sanıkların iddialarını yalanladı. Olay günü Mehmet Akdeniz’in yanında olduğunu belirten tanık, "Parkta bankta oturuyorduk. Mehmet telefonda yer tarifi yapıyordu. Bir süre sonra sanıklar seri şekilde ateş etmeye başladı. Bizim tarafımızdan hiç kimse silah kullanmadı, kimsenin üzerinde silah yoktu" diyerek saldırının tek taraflı gerçekleştiğini vurguladı.
MAHKEME TUTUKLULUĞA DEVAM DEDİ
Maktul Mehmet Akdeniz’in ailesi, sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirerek en ağır cezayı almalarını talep etti. Cumhuriyet savcısı, delillerin karartılma ihtimali ve suçun niteliğini dikkate alarak tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesine ve sanıkların mevcut durumunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Hatırlanacağı üzere, 30 Ağustos 2025 tarihinde yaşanan olayda, 18 yaşındaki Mehmet Akdeniz vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olayın hemen ardından başlatılan soruşturmada, Cinayet Büro Amirliği ekipleri 7 şüpheliyi suç aletleriyle birlikte yakalamıştı.

Kaynak: İHA