Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Gaziantep’teki hayvan pazarlarında hareketlilik yükseldi. Bin bir emekle yetiştirilen kurbanlıklar, alıcılarıyla buluşuyor.

Kurbanlık Hayvanlar Pazarlarda Yerini Aldı

Gaziantep Sinan Organize Besi Bölgesi'nde kurulan hayvan pazarında, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri satışlarını başlattı. Vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık bulabilmek için pazarda fiyat araştırması yaparken, satıcılarla sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Kurbanlık Fiyatları Vatandaşı Sevindiriyor

Pazardaki fiyatlar büyükbaşta dana kilogramı 290 TL, düve 275 TL, inek ise 250 TL olarak belirlenirken, küçükbaş hayvanlar 210 ile 220 TL arasında değişiyor. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi İsmail Yıldız, fiyatların geçen yılla aynı seviyede olduğunu belirterek, “Vatandaş kurbanlığını rahatlıkla alabilir. Bu yıl küçükbaş fiyatları değişmedi. Üretici olarak kar ve zarar önemli değil, işimize devam ediyoruz” dedi.

Bayram Öncesi Pazarda Alım Yerine Seçim ve Belirleme Yapılıyor

Şu anda pazarda yoğunluğun alımdan çok seçim ve belirleme şeklinde olduğunu söyleyen Yıldız, bayramın yaklaşmasıyla hareketliliğin artacağını vurguladı. Hayvan besicisi Erdal Büyükaçıkgöz de, “Bayram hareketliliği yavaş yavaş başladı. Gaziantep, küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’nin toplanma merkezi. İlerleyen günlerde yoğunluk artacak” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te Kurban Bayramı Hazırlıkları Son Hız Devam Ediyor

Doğu, batı ve çevre illerden gelen kurbanlıklar, Gaziantep pazarlarında alıcılarıyla buluşmaya devam ediyor. Yetiştiriciler umutlu, vatandaşlar ise bütçelerine uygun kurbanlık arayışında.

Kaynak: iha