Gaziantep’in İlk Vakıf Üniversitesi HKÜ, Eğitimde Büyümesini Sürdürüyor
2008 yılında Gaziantep ve bölgenin ilk vakıf üniversitesi olarak eğitim hayatına başlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), eğitim ve araştırmadaki güçlü adımlarıyla büyümesini devam ettiriyor. Üniversite, 2025-2026 eğitim öğretim yılında açtığı yeni fakülte ve programlarla nitelikli insan kaynağı yetiştirme misyonunu bir kez daha ortaya koydu.
Havacılık ve Teknoloji Odaklı Yeni Programlar Öğrencilerle Buluşuyor
HKÜ Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği”, “Siber Güvenlik” ve “Yapay Zeka Operatörlüğü” gibi ön lisans programları; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde ise “Havacılık Yönetimi” lisans programı hayata geçirildi. Üniversitenin bu hamlesi, bölgenin gelişen sanayi ve ticaret yapısına katkı sağlama hedefiyle örtüşüyor.
Rektör Vekili Küçükerdoğan: “Geleceğin İhtiyaçlarına Hazırlıyoruz”
HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, yeni açılan programların üniversitenin vizyonunu ve bölgenin dinamizmini yansıttığını vurguladı. “Gaziantep, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra ekonomik gelişimiyle Türkiye’nin önemli merkezlerinden biridir. Üniversitemizin bu hızlı büyümesi ve açtığı yeni programlar, gençlerimizi geleceğin ihtiyaçlarına hazırlamak içindir.” dedi.
Yeni Programların Kariyer Olanakları ve Geleceğe Katkısı
“Siber Güvenlik” programı mezunları, bakanlıklar, finans kuruluşları, teknoloji ve savunma sektöründe görev alabilecek. “Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği” programından mezun olanlar, havalimanları ve havayolu firmalarında çalışabilmenin yanında lisans tamamlama ile kamu sektöründe de kariyer fırsatına sahip olacak. “Yapay Zeka Operatörlüğü” programı, otomasyon ve dijital dönüşüm alanında uzman yetiştirirken, “Havacılık Yönetimi” mezunları ise sektörün çeşitli yönetim kademelerinde yer alabilecek.
HKÜ’den Öğrencilere Başarı ve Hoş Geldiniz Mesajı
Prof. Dr. Küçükerdoğan, yeni dönem öğrencilerine başarı dileyerek, “HKÜ ailesine katılan gençlerimizi çağın gerektirdiği donanımla yetiştirmek için tüm imkânlarımızla yanlarındayız. Geleceği birlikte şekillendireceğiz.” ifadelerini kullandı.



