Kavurucu Sıcaklarla Mücadele: Gaziantep’te Hayvanlara Buzlu Kokteylle Ferahlık
Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda, yaz sıcağının etkisini azaltmak için hayvanlara özel serinletme önlemleri alınıyor. 45 dereceyi aşan sıcaklıklarda yırtıcı hayvanlara buzlu et kokteyli, diğer türlere ise buzlu meyve karışımları ve su fıskiyeleriyle serinleme imkânı sağlanıyor.

Hayvanlara Özel Yaz Diyeti: Buzlu Et ve Meyve Kokteyli
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nda barınan aslan, kaplan ve ayı gibi yırtıcılar; portakal, karpuz, elma ve kirazla hazırlanan buz kalıplarına gömülü etlerle serinletiliyor. Fil, geyik, deve ve zebra gibi hayvanlar ise fıskiye ve hortumlarla sulanarak rahatlatılıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Türkiye'de son yılların en sıcak günlerini yaşıyoruz. Hayvanlarımızın sağlığını korumak adına buz kokteyli ve suyla serinletme uygulamalarını artırdık” dedi.

Günde 6-7 Buz Kokteyli, Sık Su Değişimiyle Ferahlık Sağlanıyor
Daha önce 2-3 buz kokteyli verilen hayvanlara bu yıl günlük 6-7 kokteyl verildiğini belirten Özsöyler, “Ayrıca havuzların suyu sürekli değiştirilerek hayvanların temiz ve serin ortamda kalması sağlanıyor” açıklamasında bulundu.

Ziyaretçilerden Yoğun İlgi: Buzlu Meyveyle Serinleyen Aslanlar
Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, özellikle buzlu kokteyli yerken görüntülenen hayvanlara yoğun ilgi gösteriyor. Aslanların dondurulmuş etleri yavaşça parçalayarak yemesi, çocuklardan yetişkinlere kadar birçok ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Avrupa'nın En Büyüklerinden Biri
Dünyanın dördüncü, Avrupa’nın üçüncü büyük hayvanat bahçesi olan parkta 350 türden 10 bine yakın hayvan bulunuyor. Her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin ziyaret ettiği parkta yaz aylarında alınan bu özel önlemler, hem hayvanların sağlığını hem de ziyaretçi deneyimini korumaya yönelik.




