UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray, son 16 turuna yükselerek dev bir gelir elde etti. Sarı-kırmızılılar, İtalya’da Juventus’a 3-2 mağlup olmasına rağmen ilk maçtaki 5-2’lik galibiyetle tur atladı ve kasasına ek 11 milyon Euro koydu.
Bu sezon Devler Ligi’ne direkt katılım sağlayan Cimbom, grup aşamasındaki performansıyla 42,5 milyon Euro kazanç sağladı. Juventus engelini aşmasıyla birlikte Galatasaray’ın UEFA’dan elde ettiği toplam gelir 53,5 milyon Euro’ya ulaştı. Sarı-kırmızılı taraftarlar için hem sportif hem de ekonomik anlamda büyük bir zafer olarak kayda geçti.
GALATASARAY’IN DEVLER LİGİ BAŞARISI GELİRE DÖNÜŞTÜ
Galatasaray, Juventus’u geçerek sadece sportif anlamda değil finansal olarak da büyük bir başarı gösterdi. UEFA’dan gelen ek 11 milyon Euro, takımın kasasını güçlendirirken gelecek maçlar için moral kaynağı oldu.
UEFA GELİRLERİYLE CİMBOM REKORA KOŞUYOR
Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nden elde edilen 53,5 milyon Euro, Galatasaray’ın son yıllardaki en yüksek gelirlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Kulüp yetkilileri, bu gelirin hem altyapı yatırımları hem de transfer planları için kullanılacağını açıkladı.
Kaynak: İHA





