Kooperatif, ilk etapta Şarköy’ün ünlü kınalı yapıncak ve semilyon üzümlerinden şarap üretmeye başladı. Ancak alkol üretim yasasındaki değişiklikler sonrası 2011 yılında üretim hattını üzüm suyuna çevirdi. Tekirdağ Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü’nün teknik desteğiyle üretilen üzüm suları, kısa sürede Türkiye’nin dört bir yanına ulaştı.

Pandemi dönemiyle birlikte lezzeti ve kalitesi ön plana çıkan Musallı üzüm suları, yurt dışından da yoğun ilgi görmeye başladı.

55 Tonluk Üretimle Yurt Dışına Açıldılar
Musallı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Recep Ulutaş, kooperatifin 55 ortağı bulunduğunu ve hasat dönemlerinde üreticilerin bağlarda yoğun mesai harcadığını açıkladı.

Ulutaş, “Kurduğumuz tesis yıllık 55 ton üzüm suyu üretiyor. İlk zamanlarda yurt içi talep dahi sınırlıydı ama pandemi sonrası yoğun talep ile üretimimizi artırmak zorunda kaldık. Şimdi Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Amerika, Avusturya ve İtalya’ya da ürün gönderiyoruz” dedi.

Üretimde kullanılan üzümlerin sadece kınalı yapıncak ve siyah üzüm olduğunu belirten Ulutaş, “Gazlı içeceklerden uzak duran tüketicilerimiz bizim ürünlerimizi tercih ediyor. Tadımız 1980’li yılların doğal içeceklerini hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

Katkısız ve Doğal Üzüm Suyu
Ulutaş, üretimlerinde hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını belirterek, ürünlerinin dalından kopmuş üzüm tadını yansıttığını söyledi. “Üzüm suyumuza koruyucu veya katkı maddesi girmiyor. Raf ömrü üç yıl olan ürünlerimizi yakından takip ediyoruz ve bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadık” dedi.

Musallı üreticileri, doğal ve katkısız üzüm sularını hem Türkiye’de hem de Avrupa pazarında daha geniş kitlelere ulaştırmak için üretim kapasitesini sürekli artırmayı planlıyor.

Kaynak: DHA

Muhabir