2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda futbolseverler nefes kesen bir mücadeleye tanıklık etti. Fas ile Hollanda arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da temkinli bir oyun tercih etti. Hollanda topa daha fazla sahip olsa da Fas savunması rakibine net pozisyon şansı tanımadı.
Fas ise hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. Özellikle kanat organizasyonlarıyla Hollanda kalesinde tehlike yaratan Kuzey Afrika temsilcisi, buna rağmen son vuruşlarda başarılı olamayınca devreye 0-0 eşitlikle gidildi.
İKİNCİ YARIDA GOLLER VE KAÇAN FIRSATLAR
İkinci yarıya daha agresif başlayan Fas, özellikle Achraf Hakimi ile net fırsatlar yakaladı ancak Hollanda kalecisi Verbruggen kritik kurtarışlarıyla öne çıktı.
Maçın 72. dakikasında ise Hollanda öne geçti. Ceza sahası içinde oluşan karambolde topu iyi takip eden Cody Gakpo, skoru 1-0’a getirdi ve Hollanda’yı avantajlı konuma taşıdı.
Ancak Fas pes etmedi. Maçın uzatma dakikalarına girilirken sahneye çıkan Diop, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1’e getirerek maçı uzatmalara taşıdı.
UZATMALARDA BÜYÜK MÜCADELE, EŞİTLİK BOZULMADI
Uzatma dakikalarında oyunun temposu yükseldi. Fas, özellikle hızlı hücumlarla Hollanda savunmasını zorlarken birkaç net fırsattan yararlanamadı. Hollanda ise skoru korumaya yönelik bir oyun tercih etti.
İki uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca turu belirleyecek seri penaltı atışlarına geçildi.
PENALTILARDA FAS ÜSTÜNLÜĞÜ
Penaltı atışları büyük bir dramaya sahne oldu. Hollanda adına Koopmeiners ve Weghorst penaltılarını gole çevirse de Kluivert, Timber ve Summerville atışlardan yararlanamadı.
Fas tarafında ise Rahimi, Talbi ve Saibari hata yapmadı. El Aynaoui ve Hakimi’nin kaçırmasına rağmen Fas, penaltılarda 3-2 üstünlük kurarak tarihi bir galibiyete imza attı.
Kaynak: Haber merkezi



