Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) edinilen bilgiye göre, 28 Aralık 2024'te Darıca'da inşaat firması tarafından gerçekleştirilen izinsiz kazı çalışması sırasında doğal gaz şebekesinin zarar görmesi sonucu bazı binalarda meydana gelen patlamalar ve gaz kesintileriyle ilgili başlatılan soruşturma geçen hafta tamamlandı.

Yürütülen soruşturma neticesinde, bölgede doğal gaz dağıtım faaliyeti yürüten  Palgaz Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'ye (PALGAZ) toplam 10 milyon 52 bin 70 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Bayram öncesi hareketlenen ikinci el araç piyasası için dolandırıcılık uyarısı Bayram öncesi hareketlenen ikinci el araç piyasası için dolandırıcılık uyarısı

EPDK, şirketi sorumlu olduğu tüm dağıtım şebekesinde fiziki kontrollerini ilgili mevzuata uygun şekilde yapması ve gereken tüm bakım ve onarım faaliyetlerini 30 Eylül'e kadar tamamlaması için ayrıca ihtar etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: Mücahit KIR