Dulkadiroğlu Belediyesi’nin gelenekselleşen mahalle buluşmalarının 89’uncusu Küpelikız Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Akpınar; yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleriyle birlikte adeta mahalleye çıkarma yaparak vatandaşların talep ve önerilerini tek tek not aldı. Yoğun katılımın sağlandığı toplantıda; TOKİ konutlarının çevre düzenlemesinden sokak aydınlatmalarına, yol yapım çalışmalarından Cemevi’nin ihtiyaçlarına kadar pek çok kritik konu masaya yatırıldı. Başkan Akpınar, sorunları sadece dinlemekle kalmadı, ilgili birimlere sahada anlık talimatlar vererek çözüm sürecini başlattı. İlçenin 105 mahallesine eşit hizmet götürme hedefiyle çalışan Dulkadiroğlu Belediyesi, Küpelikız’da gönülleri fethetti.

Hizmet odaklı belediyecilik anlayışını her fırsatta vurgulayan Başkan Mehmet Akpınar, Küpelikız sakinlerinin misafirperverliğine teşekkür ederek projelerin takipçisi olacağını belirtti.

Türkiye Offroad Şampiyonası heyecanı Kahramanmaraş'ta
Türkiye Offroad Şampiyonası heyecanı Kahramanmaraş'ta
İçeriği Görüntüle

KÜPELİKIZ’DA TOKİ VE AYDINLATMA SORUNUNA NEŞTER

Toplantının ana gündem maddelerinden biri, mahallede yer alan TOKİ konutlarının çevre düzenlemesi ve eksiklikleri oldu. Başkan Akpınar, konutların çevresindeki peyzaj ve düzenleme çalışmaları için ilgili kurumlarla ivedilikle iletişime geçildiğini duyurdu. Ayrıca mahalle sakinlerinin en büyük şikayetlerinden biri olan sokak aydınlatmaları konusu da çözüme kavuşuyor. Bölgedeki aydınlatma eksikliğinin giderilmesi için AKEDAŞ ile gerekli protokollerin sağlandığı ve çalışmaların kısa sürede başlayacağı ifade edildi.

YOL ÇALIŞMALARI VE CEMEVİ DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE

Mahallenin ulaşım kalitesini artırmak adına eksik kalan yollarda sathi kaplama yapılması için teknik birimlere talimat verildi. Bunun yanı sıra mahalledeki sosyal ve kültürel doku için büyük önem arz eden Cemevi’nin çevresi de belediye eliyle güzelleştirilecek. Cemevi çevresinde yapılacak peyzaj düzenlemelerinin yanı sıra vatandaşların kullanımı için ihtiyaç duyulan bankların temini ve montajı için gerekli yönlendirmeler yapıldı.

BAŞKAN AKPINAR: “SORUNLARI SAHADA ÇÖZÜYORUZ”

Vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmanın belediyecilikte en temel kural olduğunu belirten Başkan Mehmet Akpınar, sahadaki varlıklarını şu sözlerle özetledi:

“Küpelikız Mahallemizde hemşehrilerimizle bir araya gelerek taleplerini bizzat yerinde dinledik. Bizim anlayışımız, masa başında değil, sahada ve vatandaşın yanında çözüm üretmektir. İlçemizin her köşesine, 105 mahallemizin tamamına aynı azimle hizmet götürmeye devam edeceğiz. Mahallemizin ihtiyaçlarını biliyoruz ve hepsinin takipçisiyiz.”

Program sonunda mahalle sakinleri, taleplerinin yerinde dinlenmesinden ve çözüm odaklı yaklaşımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Akpınar ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak: DULKADİROĞLU BELEDİYESİ