Petrokimya tesisinde faciaya yol açan patlama: 2 işçi yaşamını yitirdi
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan GEBKİM Organize Sanayi Bölgesi’ndeki petrokimya tesisinde sabah saatlerinde meydana gelen patlama, bölgeyi sarsarken, olayda iki işçi yaşamını yitirdi. Henüz yapım aşamasında olduğu öğrenilen tesiste, saat 11.30 sıralarında meydana gelen patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlamada ağır yaralanan işçilere ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen iki işçi kurtarılamadı.
Hayatını kaybeden işçilerin kimlikleri açıklandı
Yetkililer, patlamada yaşamını yitiren işçilerin kimliklerini açıkladı. Olayda hayatını kaybedenlerin, Abdurrahman Kanber ve Murat Fırtına olduğu belirlendi. Her iki işçinin de tesiste montaj ve bakım çalışmalarında görevli olduğu öğrenildi.
Kocaeli Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“04 Ekim 2025 Cumartesi günü Dilovası ilçemizde bir iş yerinde meydana gelen iş kazasında, ilk belirlemelere göre 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İş kazası ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.” Valilik açıklamasının ardından bölgeye AFAD, jandarma ve iş güvenliği ekipleri sevk edildi. Tesis çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, patlamanın nedeni üzerine teknik inceleme başlatıldı.

Patlamanın nedeni araştırılıyor
Ekiplerin olay yerinde yaptığı ilk incelemelere göre patlamanın basınçlı bir boru hattında oluşan sızıntıdan kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor. Ancak kesin sonuç, bilirkişi raporu tamamlandıktan sonra açıklanacak. Olay yerinde görev yapan işçilerin ifadeleri alınırken, tesisteki faaliyetler geçici olarak durduruldu. Yetkililer, benzer kazaların yaşanmaması için iş güvenliği standartlarının yeniden gözden geçirileceğini bildirdi.
Dilovası halkı endişeli
Patlama sesi, çevredeki sanayi tesisleri ve yerleşim alanlarında da duyuldu. Vatandaşlar, kısa süreli panik yaşarken, bölgeye giriş çıkışlar bir süre kontrol altına alındı. Dilovası Belediye Başkanı ve sanayi bölgesi yönetimi, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine taziye mesajı yayımladı.




