Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Av. Ahmet Aydın ile Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, depremzede kadınların toplumsal hayata daha güçlü katılımını hedefleyen önemli bir seminere katıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) öncülüğünde düzenlenen ve “Ben İyiysem Herkes İyi” başlığını taşıyan etkinlik, kadın dayanışmasını güçlendirmeye yönelik örnek bir adım oldu.
Kadınların Toplumsal Güçlenmesine Yönelik Anlamlı Adım
ÇASGEM’in öncülüğünde hayata geçirilen seminer programı, 6 Şubat depremlerinin ardından zorlu bir süreçten geçen kadınların sosyal, psikolojik ve ekonomik olarak yeniden güçlenmesini hedefliyor. Seminer, “Ben İyiysem Herkes İyi” mottosuyla bireyin iyiliğinin topluma yayılacağı inancıyla hazırlandı.
Seminerde Psikososyal Destek ve Eğitimler de Yer Aldı
Etkinlikte, deprem sonrası kadınların karşılaştığı zorluklara yönelik psikolojik destek başta olmak üzere, mesleki beceri kazandırma, sosyal haklar ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi başlıklarda sunumlar yapıldı. Alanında uzman eğitmenler, katılımcı kadınlarla birebir ilgilenerek moral ve motivasyon sağlamayı amaçladı.
Hedef: Dayanışma ile Toplumsal İyileşme
Program kapsamında kadınların yalnızca bireysel olarak güçlenmeleri değil; çevrelerine umut, destek ve dayanışma taşıyabilmeleri hedeflendi. Bu yönüyle seminer, bölgedeki sosyal iyileşme süreçlerine katkı sunmayı amaçlıyor. Kadınların sadece hayatta kalması değil, hayatı yeniden inşa etmesi için bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması planlanıyor.




