Türkiye İzcilik Federasyonunca düzenlenen Asrın Dayanışması Yaz İzcilik Kampına katılan depremzede çocuklar, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneğinin (ÇEKUD) koordinasyonuyla deprem sonrası gösterilen yardımseverlikten dolayı tüm Türkiye'ye teşekkür etmek için elleriyle tohum toplarını üretti. Kampa katılan depremzede öğrencilerle, temel izcilik eğitiminin yanı sıra kurulan atölyede kurutulan tohum topları, her bir şehre 1000 adet olacak şekilde ülkenin tüm kentlerine gönderildi.
Bu çerçevede Mersin'e gönderilen 1000 akasya tohum topu ile 1000 fidan, Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği İl Temsilciliği ve Türkiye İzcilik Federasyonu temsilcilerinin katılımı ile Kuyuluk Ağaçlandırma Sahasında yapılan etkinlikle, depremzede öğrencilerle birlikte toprakla buluşturuldu.
Etkinliğe Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, ÇEKUD İl Temsilcisi Cevdet Akkaymak, dernek üyeleri ve Türkiye İzcilik Federasyonu üyelerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.
Depremzede çocuklar fidan dikti
Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Davultepe Orman İşletme Şefliğince, Kuyuluk Ağaçlandırma Sahasında 'Tohumdan fidana: 81 ile 81 bin tohum topu' projesi çerçevesinde hazırlanan 1000 tohum topu toprakla buluşturuldu.
Muhabir: SEVİLAY YUMUŞAK
Yorumlar
Trend Haberler
19 Şubat Perşembe Okullar Tatil mi 2026? Valiliklerden Son Dakika Açıklaması Geldi mi?
İslam Memiş’ten altın için kritik zirve uyarısı
On Numara 20 Şubat 2026 Sonuçları Açıklandı: İşte Kazanan Numara ve İkramiye Detayları
Kahramanmaraş'ta bugün vefat edenler 20.2.2026
Kahramanmaraş’ta 20 Şubat 2026 elektrik kesintisi: Hangi mahallelerde elektrik olmayacak?
İstanbul 15 Şubat elektrik kesintisi: Hangi ilçelerde elektrikler kesilecek?





